Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapılan, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ile çikolataların yer aldığı, 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. Açıklanan listede Çorum'dan 2 firma yer aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi.

Listede yer alan ürünlerde sucuklarda sakatat ve kanatlı eti, et ürünlerinde ise at veya eşek eti tespit edildiği de belirtildi. 

PEYNİRDE NİŞASTA, SUCUKTA SAKATAT...

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapılan, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ile çikolataların yer aldığı, 371 firmaya ait 559 parti ürünü açıkladı.  Bazı alkolsüz içeceklerde, çikolatalarda ilaç etken maddesi Sildenafil’e rastlandı, zeytinyağında uygunsuzluk, baharat ürünlerinde gıda boyası, peynirde nişasta, bazı sucuklarda sakatat, kanatlı eti, bazı firmaların et ürünlerinde ise at veya eşek eti tespit edildi…

 HİLE YAPAN FİRMALAR VE ÜRÜNLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi