EROL TAŞKAN

19 yaşındaki engelli genç Gökhan Delibekir , 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hayata veda etti.

Masum bakışlı, gül yüzlü Gökhan’ımızı kaybettik. Acı haber dün gece yarısı geldi. Bugün öğle namazından sonra Ulu Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Ulu Mezarlık’ta defnedilecek.
Bu veda sıradan bir veda değil, Gökhan’ın cennete uğurlanış merasimi olacak. Dağların taşımayacağı yükü 19 yıldır metanetle taşıyan bu genç delikanlı, ahlakıyla da, azmi ve inancıyla da örnek bir hayat yaşadı. İnanıyorum ki evlatlarını 19 yıldır of bile demeden gönlünde, sırtında, kucağında taşıyan anne ve babası da cennetin kapısını hayatta iken açanlardan.
Mekanın cennet olsun mahzun bakışlı Gökhan’ım. Cennet delikanlısı olarak, cennet bahçelerinde salına salına gezesin.

Sen musalla taşında yatarken, helallik isteyen sen değil biz olacağız. Zor bir hayat yaşadığın şu fani dünyada, sana gereğince kol kanat geremediğimiz için, yüküne omuz veremediğimiz için, sana yarenlik edemediğimiz için senden helallik isteyeceğiz.

Hakkını helal et Gökhan’ım. Ahirette bizden davacı olma ki yüzümüz kara olmasın. Sen okuluna giderken, yolundaki engelleri kaldıramadığımız için, tüm yükünü anne ve babana bırakıp kaygısızca durduğumuz için. Engellilik konusunda koca koca laflar etmekten başka bir işe yaramadığımız için hakkını helal et cennet gözlüm.

Bize nazire edercesine, “Aha size 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, 19 yıllık hayatım size gündem olmadı, çektiklerim gündem olmadı, bari ölümüm gündem olsun” der gibi çekip gittin ya çocuk, aşk olsun sana.

Kim ki Gökhan’ın cenazesinden haberdar olduysa, Allah için onu uğurlamaya gelsin. Gelsin ki Gökhan’dan helallik istesin. Çünkü Gökhanlar’ın üzerimizde çok büyük hakları var. Gelsin ki bir cennet delikanlısının cenazesinde saf tutmanın şerefini yaşasın.