RECEP MEBET
Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu (HDF) heyeti dün gazetemizi ziyaret etti.
HDF Genel Başkanı Av. Cemal Emir’in öncülüğündeki ziyarete Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu Başkanı Ali Özgür Ispanak, HDF Genel Sekreteri Haydar Konakcı, Kadın Konseyi Başkanı Şengül Kaya, İktisadi İşletmelerden Sorumlu Başkan Hikmet Ulaç ve Meclis Sekreteri Müslüm Cingöz katıldı.

Çankaya Belediye Meclis Üyesi ve HDF Meclis Yürütme Başkan Yardımcısı Ali Uykun’un da katıldığı ziyarette konuşan Cemal Emir, 150’ye yakın derneği aynı çatı altında buluşturduklarını söyledi.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ı da makamlarında ziyaret ederek tebrik edip başarı dilediklerini anlatan Emir, memlekete hizmet konusunda fikir alışverişinde de bulunduklarını kaydetti.

‘GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR MERKEZİ’ ÖNERİSİ
Yerel yönetimlerle ilgili görüşlerini de paylaştıkları ziyarette yönetişim kavramı üzerinde durduklarını anlatan Emir, Çorum’a ‘Gönüllü Kuruluşlar Merkezi’ kurulması önerisinde bulunduklarını ifade etti.

Vakıf ve dernekler başta olmak üzere tüm gönüllü kuruluşların ortaklaşa kullanabileceği böylesi bir mekanın Çorum’un gelişim ve kalkınmasına katkı sağlayacağına işaret eden HDF Başkanı Emir, önerilerinin Belediye Başkanı Aşgın tarafından da olumlu karşılandığını dile getirdi.
Başkan Aşgın’ın kendi projeleri içinde de benzer bir vaadinin bulunduğunu öğrendiklerini söyleyen Emir, “Çorum bu alanda atacağı adımla Türkiye’ye örnek olabilir” dedi.

Gönüllü kuruluşların beklentisinin para-pul olmadığını, Çorum’a kalıcı eserler kazandırılması olduğunun altını çizen Emir, “Birlik ve beraberlik içinde tüm ortak değerlerimizin destekçisiyiz” diye konuştu.