FATİH BATTAR
Çorum’da Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi tarafından 15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü nedeniyle Çorumpark önünde görme engellilerin sosyal hayatta yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için bir etkinlik düzenlendi.


Düzenlenen etkinlikte vatandaşlar gözlerinde siyah gözlük ve ellerinde beyaz bastonla Gazi Caddesi’nde yürümeye çalıştı. 
Çorumluların görme engellileri sosyal hayatta görmeleri ve onların yaşadığı sıkıntılara karşı empati yapmaları amacıyla düzenlenen etkinlik ile ilgili basın açıklaması yapan Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Cuma Aykaç, amaçlarının görme engellilerin yaşadıkları sıkıntılara karşı empati yapmak olduğunu söyledi. 

Aykaç; "Bizler için en önemli konu görme engellilerin güvenliği ve erişilebilirliği. İnanın bizim için yollar, bugün yürüdüğümüz gibi her zaman açık olmuyor. Yolun karşısına geçerken, elimizde beyaz baston olmasına rağmen durmayan araçlar, üzerimize doğru yürüyen insanlar gerçekten bizi güvenlik noktasında sıkıntıya düşürüyor. Şehrimizde birçok noktada trafik ışıklarının sesli uyarı sistemli olmayışı bizlerin güvenliğini tehlikeye düşürüyor. Bunun için yetkililerimizden adım atılmasını bekliyoruz. Empati yürüyüşüne katılan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.