RECEP MEBET
Çorumlu hacı adaylarının heyecanla beklediği hac kuraları bugün çekiliyor.

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunan 2 milyon 298 bin 800 hacı adayının merakla beklediği gün geldi.
2020 Yılı Hac Sezonu’nda kutsal topraklara gidecek isimler, yarın saat 10.00’da Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda çekilecek kur’a sonucunda belli olacak.
Konuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, elektronik ortamda, noter ve kamuoyu huzurunda yapılacak kura çekiminin sonuçları bugün saat 21.00'den itibaren e-devlet sistemi üzerinden sorgulanabilecek.
Hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında, otel ve oda tercihli konaklama türlerine göre gerçekleşecek kura çekiminde asil ve yedek tasnifi ile Diyanet ve acente ayrımı yapılmayacağı duyuruldu.
Kura sonucunda 83 bin 430 kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak. Kura sonuçları e-Devlet sisteminin yanı sıra kısa mesaj (SMS) yoluyla da öğrenilebilecek.

KESİN KAYITLAR 13 OCAK’TA BAŞLIYOR

Çekilecek kura sonucunda kesin kayıt hakkı elde edenlerin 13-24 Ocak 2020 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilecekleri belirtildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın www.hac.gov.tr adresindeki ‘Kesin Kayıt Belgesi’ linkinden e-Devlet şifreleriyle giriş yaptıktan sonra ‘Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonunu’ veya ‘Acenta Organizasyonunu’ tercih ederek ‘2020 Yılı Hac Organizasyonuna Kesit Kayıt Yaptırabilir’ belgesini alabilecekler. Detaylı bilginin Çorum Müftülüğü Hac-Umre Bürosu’ndan alınabileceği kaydedildi.