RECEP MEBET
Hasanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL)’nin düzenlediği ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ dün gerçekleşen programla açıldı.
Okul bahçesinde düzenlenen açılış törenine Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Özcan Kuşcu ve Fatih Tophan, Şube Müdürleri Sefer Sinan Güngör ve Ahmet Çaylak, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hasan Belli, bazı okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenci velileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Okul Müdürü Galip Şahin, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin de hazır bulunduğu açılışta, öğrencilerin hazırladığı toplam 30 proje görücüye çıktı.
Sunuculuğunu Oğuzhan Beşikci’nin üstlendiği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Antrenör Hüseyin Özdemir yönetiminde sahne alan halkoyunları ekibi, sunduğu gösteri ile büyük alkış aldı.

Gerçekleştirilen sunumların ardından programın açış konuşmasını Okul Müdürü Galip Şahin yaptı.
TÜBİTAK’ın desteğiyle düzenledikleri Bilim Fuarı’nda 27 danışman öğretmen rehberliğinde toplam 64 öğrencinin görev aldığını belirten Galip Şahin, organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti.

Galip Şahin, ‘Yarının Mucitlerini Yetiştiriyoruz’ sloganıyla düzenlenen Bilim Fuarı’nın organizasyonunda görev alan Müdür Yardımcısı Özcan Sökmen ile Proje Yürütücüsü Dönüş Aydemir’e de teşekkür etti.
Açılışta kürsüye davet edilen Özcan Kuşcu ise Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban’ın toplantı nedeniyle açılışa katılamadığını dile getirerek gecikmelerinden dolayı katılımcıların hoşgörüsüne sığındığını ifade etti.
Bilimsel çalışmaların üretim ve kalkınmaya olan katkılarını vurgulayan Kuşcu, düzenlenen fuarda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerden övgüyle söz etti.
Açılışın ardından Bilim Fuarı’nı gezen protokol mensupları ve davetlilere, idareci ve öğretmenler ile öğrenciler tarafından bilgiler verildi.
Bilim Fuarı’nda yer alan projeleri ilgiyle inceleyen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kuşcu, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Resim gibi sanatsal çalışmaların da yer aldığı program, kokteylin ardından sona erdi.