Yapılan açıklamaya göre, dernek merkezinde gerçekleşen gençlerle sohbet programına Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, Önder yönetim kurulu üyesi ve ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, Çorum Öncü Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Bolat, Mustafa Külcü ve İmam Hatip Okulları öğrencileri katıldı.

Program hakkında açıklama yapan Genç ÇORİMDER Koordinatörü Semih Dumlu, şunları söyledi:

“Şehrin tanınan isimleri, biz gençlerin ufkunu açacak büyüklerini konuk eden programımız, gençlerin hem kişileri tanımalarını, meslekleri öğrenmeleri ve katılımcıların yaşadıklarından edindikleri tecrübelerini bizlerle paylaşımını hedeflemektedir. Sohbet ortamında gerçekleşen programımızı kahvaltı eşliğinde devam ettirmekteyiz. Katılımcıların samimi sohbetleri bize farklı ufuklar açmakta, bilmediğimiz duymadığımız pek çok konuyu, farklı bakış açısı ile görmekteyiz. Bizlerin bu birikimlerden istifade etmemizi, bize sunulan olağan üstü bir zenginlik olarak görüyoruz. Bu konuda en büyük katkıyı derneğimiz ÇORİMDER ve değerli başkanı Ayhan Boyraz yapmaktadır. Akabinde başlangıçtan beri programlarımıza katılan konuklarımız gibi, çok yoğun programlarından bizlere zaman ayırıp kahvaltımıza konuk olan sayın Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a müteşekkiriz. Yeni konuklarımızla arkadaşlarımızı buluşturup, farklı ufuklara yelken açmaya devam edeceğiz. Katkı sağlayan değerli büyüklerimize şimdiden teşekkür ederiz."

Tanışma faslı ile başlayan programda Alkan, öğrencilere hayatını anlattı ve öğrencilerin güncel konularda sordukları soruları cevapladı. Çorum Atatürk Lisesi'ni bitirdiğini belirten Alkan, 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin kazandığını ve okulun bitmesinin ardından 1991 yılında aynı üniversiyede araştırma görevlisi olarak iş hayatına başladığını söyledi. Sürekli olarak memleketi Çorum'a gelip gittiğini belirten Alkan, 2011 yılında da Çorum Hitit Üniversitesi’ne rektör olarak atandığını hatırlattı.

Şimdiki gençlerin yaşadığı zorlukların eskiden kendilerinin yaşadığı zorluklardan daha fazla olduğunu anlatan Alkan, "Çünkü bizim çeldiricilerimiz çok azdı. Bizim yapmamız gerekenler çok netti ve standart bir hayatımız vardı. Ama şimdiki gençler öyle değil, karşılaştıkları zorluklar daha fazla bunun için çok uyanık olmanız gerekiyor.” dedi.

Konuşmasının sonunda Bağcılar eski Belediye Başkanı ve aynı zamanda Çorumlu olan Feyzullah Kıyıklık'ın 20 yaşlarında İngiltere'ye giderek bir öğrenci yurdunu açan kişi olduğunu söyledi. Kıyıklık’ın o dönemde, o yaşta inandığı dava için yola çıkıp bir çok imkansızlıklar içinde bu işi tamamladığını, onun da katılımcılar gibi Çorum İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu, gençlere bir davalarının olması gerektiğini söyleyen Alkan, "İnsanımız feraset sahibi olmalı ve her alanda olmamız gerekiyor. Her alanda yetişmiş adama ihtiyacımız var. Ülkemizin başarılı olması için bizim çok iyi işletmecilere, bizim çok iyi iktisatçılara, bizim çok iyi para politikası yapan gençlere ihtiyacımız var.” diye konuştu.