Yerli sanayinin kalkınması ve ülke ekonomisi açısından oldukça önemli bir bitki olan kenevirin kontrollü olarak ekimine, Çorum da dahil olmak üzere 19 ilde izin verilmişti. Özellikle tekstil, kağıt, yakıt, ilaç, otomotiv ve kozmetik sektörü gibi birçok alanda faydalı endüstriyel kullanımları olan kenevirin yetiştirilmesi ve ürünlerinin değerlendirilmesine yönelik olarak Devlet tarafından, bir eylem planı çerçevesinde, yeni politikalar oluşturuluyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Yetkin akademisyen kadrosu ve kapsamlı laboratuvar altyapısına sahip olan Hitit Üniversitesi’nde, endüstriyel kenevirden elde edilebilecek ürünlerle ilgili araştırmalara yönelik konuların ele alındığı toplantılar yapıldı.

Konu ile ilgili farklı birimlerden öğretim üyelerinin katıldığı ilk toplantıda özellikle sektöre yönelik ve Ar-Ge tabanlı proje fikirleri ele alındı. Ardından Mühendislik Fakültesi’nde, endüstriyel kenevirin kullanım alanları ve geliştirilebilecek ürünlere yönelik bir seminer düzenlendi ve bu konuda katkı sağlayabilecek akademisyenler, HÜBTUAM başta olmak üzere üniversitenin laboratuvar imkanlarını da kullanılarak gerçekleştirebilecekleri proje önerilerini paylaştılar. 

Editör: Haber Merkezi