FATİH BATTAR

Eski Devlet Hastanesi'nde açıklamalarda bulunan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, kamuoyunda geçtiğimiz günlerde gündeme gelen hızlı tren ve acemi birliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hızlı tren konusunda bu yılın sonunda ihale edilecek durumuna geleceğini ve önümüzdeki yıl ihalesinin yapılacağını belirten Ceylan; "Çorum'da her zaman birinci önceliğimiz hızlı tren. Ulaştırma Bakanı ile yaptığımız görüşmede 2023'ten önce ihalesinin yapılması için mutabıkız. 2021 yılı sonu itibariyle tamamen ihale olacak duruma gelecek ve önümüzdeki yıl ihaleye çıkacağız." dedi

Acemi Birliği konusuna da değinen Ceylan, bazı teknik konulardan dolayı gecikme yaşandığını belirterek; "Bazı içerde yapılan planlamalarda Genel Kurmay Başkanlığı Milli Savunma Bakanlığımızın içerde yapmış olduğu planlamaların devam ediyor. Ordumuz şu anda yurt dışında Azerbaycan'da, Libya'da, Suriye'de görev yapıyor. Bazı içerdeki teknik konulardan dolayı gecikme yaşanıyor ama bir problemimiz yok. Milli Savunma Bakanımız ile yaptığımız görüşmede Bakanımızı Çorum'a davet ettik. Meclis açıldıktan sonra bakanımızı Çorum'da ağırlayacağız inşallah." ifadelerini kullandı.