FATİH BATTAR

Çorum Belediyesi, Hz. Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü (Şeb-i Arûs) nedeniyle anma etkinliği düzenledi.

Hz. Mevlana’yı anma etkinlikleri kapsamında 2008 yılından itibaren TRT 1, TRT AVAZ ve TRT DİYANET’te Ramazan Programlarının değişmez ismi olan ve Hâfız ve Mûsikîşinaslarının konuk olduğu TRT DİYANET’te yaptığı “Bâd-ı Sabâ” programı büyük beğeni toplayan sanatçı Fatih Koca sevilen eserleriyle Çorumlularla buluştu.

Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen anma etkinliğine Vali Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve eşi Feyza Aşgın, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Müftüsü Muharrem Biçer, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk Tasavvuf Müziğinin önemli isimlerinden Fatih Koca konseri büyük ilgi gördü. Okuduğu birbirinden güzel eserlerle geceye katılanları mest eden Koca, eserleri ile gönüllerde iz bıraktı. Bismillah ilahisi ile konserine başlayan Koca’ya eserlerinde geceye katılanlar da eşlik etmeyi ihmal etmedi.

Çorum’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Koca, Çorum’un maneviyatı yüksek illerden biri olduğunu söyledi. Çorum’un tarih boyunca Tasavvuf Musikisi’nde çok önemli değerler yetiştirdiğini ifade eden Koca, aslen Amasyalı olmasına rağmen, Çorumlu gibi hissetiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise; “Hz. Mevlana'nın vuslata ulaşmasının 746.yıldönümü nedeniyle düzenlediğimiz Şeb-i Arus gecesinde ekranların sevilen ismi Fatih Koca'yı hemşehrilerimizle buluşturduk. Seslendirdiği ilahilerle bizlere güzel bir gece yaşatan Fatih Koca'ya teşekkür ediyorum. "Ne olursan ol yine gel" diyen Hz. Mevlana'yı rahmetle anıyorum.” dedi

Programda Hz Mevlana sözleri ve şiirleriyle de anılırken, program sonunda Vali Mustafa Çiftçi ve protokol üyeleri muhteşem konserden dolayı Fatih Koca’ya plaket takdim etti.

Editör: Haber Merkezi