EROL TAŞKAN

İnsani Değerler Platformu (İDP), kurulduğu günden beri toplumsal sorunların çözümüne önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Kamu vicdanının güçlü sesi olarak meselelerin çözümü için istişarelerde bulunan ve aldığı kararları kamuoyuyla paylayan İDP, Ekim ayı toplantısında da çok önemli kararlara imza attı.

Hitit Akademi Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekim ayı toplantısı, önceki gün İkinci Bahar Lokantası’nda gerçekleştirildi. Sabah 07,00’de kahvaltı ile başlayan program, İDP Sözcüsü Zekeriya Işık başkanlığında yapıldı.

Bir önceki toplantıda alınan kararları gözden geçirerek, gündem maddelerini masaya yatıran İDP, İdlib’e yardım, ekonomik kriz ve stokçulukla mücadele, lüks harcamalar ve israf, finansal okuryazarlık konularının yanı sıra, bazı okullarda c uma namazına denk gelen saatlere konulan derslerle ilgili görüş alışverişi yapıldı.

İDLİB’E YARDIM GÜNDEMDE

Toplantıda Eylül ayı toplantısında alınan kararlara istinaden yapılan faaliyet ve girişimler hakkında platform üyeleri bilgilendirildi. Ardından toplantı gündemine geçildi. İdlib'e insani yardım hususunda başta Kızılay olmak üzere resmi mercilerden, ilgili STK ve yardım kuruluşlarından bölgedeki son durum ile ilgili bilgi alınmak suretiyle yapılacak olan yardımın mahiyetinin belirlenmesine karar verildi.

STOKÇU VE FIRSATÇILARA KARŞI FAALİYET KARARI

Platformun gündem maddelerinden birisi de özellikle son dönemlerde ülkemizin gündeminde olan faiz, stokçuluk ve fırsatçılık ile mücadele meselesiydi. Bu konularda bütün paydaşların farkındalığını artırmak, sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla bir takım faaliyetlerin yapılmasına karar verildi.

İSRAF VE LÜKS HARCAMALARA DİKKAT

Krizin temel sebeplerinden olan faiz ile birlikte toplumumuzda son yıllarda, ihtiyaçların karşılanmasından öte israfa ve lükse varan harcamaların had safhaya çıktığının müşahede edildiği, diğer taraftan da israfa konu ürünlerin büyük bir kısmının ise yurtdışı menşeli olduğuna dikkat çekildi.

FİNANSAL OKURYAZARLIK VURGUSU

Bu münasebetle yapılan alışverişlerde öncelikle israftan ve lüksten uzaklaşılması, öte yandan yerli malı kullanımını teşvik konusunda bilgilendirme/bilinçlendirme amaçlı çalışmaların yapılmasının zorunluluğu ortadadır denilerek okul müfredatlarına uzmanları tarafından verilecek olan "Finansal Okuryazarlık" derslerinin konulmasının önemine dikkat çekildi. Diğer yandan da sivil toplum kuruluşları ve belediyemiz tarafından kadın ve gençlik kültür merkezlerinde "Aile finansal Okuryazarlığı" seminerleri ve kurslarının açılması yolunda çalışmaların yapılmasına karar verildi.

ENFLASYONLA MÜCADELEYE DESTEK

Platform, "Enflasyonla Mücadele" konusunda başlatılan milli seferberliğin yerele taşınması, bu bağlamda bütün paydaşların üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek hususunda azim ve kararlılıklarını ortaya koymaları amacıyla ekonominin bütün paydaşlarının ortak bir eylem ve söylemde buluşmalarının önemine işaret ederek bu hususta inisiyatif alınmasına karar verildi.

CUMA SAATİNDEKİ DERSLER İÇİN GİRİŞİM

Platformun gündeminde olan bir konu da bazı özel okullarda Cuma namazı saatine ders konulmak suretiyle öğrencilerin ibadet yapma hak ve hürriyetlerinin engellendiği yolundaki iddialardı. Bu konuda yetkili merciler nezdinde ivedilikle gerekli girişimlerin yapılmasına karar verildi.

Editör: Haber Merkezi