10 Aralık İnsan Hakları Günü Kapsamında Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Adalet Programı’nın düzenlediği panel, Ethem Erkoç Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Uçar’ın yaptığı, Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar ve Hitit Üniversitesi Hukuk Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Erdoğan Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı paneli, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Mustafa Ceylan, Öğr. Gör. Güngör Karakaş ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri dinledi. Programa okuldan kısa bir süre önce ayrılan öğretim elemanı, Çorum AK Parti Belediye Başkanı Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın da katıldı.
Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar konuşmasında; "İnsan haklarının korunup geliştirilmesi, kamu güvenliğini tehdit eden bir unsur değil, bilakis bireylere onurlu bir yaşamın tüm koşullarını sağlaması yönüyle kamu düzeninin, huzurun ve esenliğin teminatıdır." dedi.


Öğretim Görevlisi Erdoğan Kaya da, “Ülkemiz hukuku, insan hakları konusunda oldukça mesafe almış olup, insan haklarının korunması, uygulanması konuları Anayasa dâhil birçok yazılı hukuk kuralında özel olarak düzenlenmiştir. İnsan haklarına ilişkin koruma sağlamak amacıyla gerek ülkemiz yargısı, gerekse uluslararası yargı mekanizmalarından istifade edilmektedir. Yine bunlara ek olmak üzere bir takım alternatif yollar da getirilmiştir.” diye konuştu.


Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, insan hakları ve demokrasinin gelişmesinde, sürdürülebilir kılınmasında, siyasetin ve kamusal gücün yanında sivil toplum kuruluşları ve basın gibi sivil unsurların, güçlü ve dinamik bir yapıda olmalarının önemli olduğunu ifade ettiği konuşmasının sonunda panele sağladıkları katkılardan dolayı Doç. Dr. Metin Uçar, Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar ve Öğr. Gör. Erdoğan Kaya’ya teşekkür etti.