10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Vali Mustafa Çiftçi, “İnsan hakları, insan olmamızın ve onurumuzun doğal bir sonucudur.” dedi.

İnsan haklarının, insan olmanın kazandırdığı haklar olup, başkası tarafından verilen bir söze veya teminata bağlı olarak ya da satın alınarak elde edilen haklar olmadığını belirten Vali Çiftçi, “İnsan hakları, insan olmamızın ve onurumuzun doğal bir sonucudur. Bu hak ve özgürlükler; cinsiyete, ırka, renge, dile, dine, mezhebe, felsefi inanca veya siyasal düşünceye dayanmadan, bizatihi insan olmaktan kaynaklanan vazgeçilemez, devredilemez nitelikte hak ve özgürlüklerdir.

Valiliğimiz bünyesinde oluşturulan İl İnsan Hakları Kurulu, kamu görevlilerinin yanı sıra yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan ve Valiliğimize yapılan insan hak ihlali başvurularını değerlendiren ve çözüme kavuşturan bir kuruldur.

Hak ihlali ile ilgili başvuru ve şikâyetler Valilik ve Kaymakamlık binalarında bulunan insan hakları danışma ve başvuru masalarına veya her türlü iletişim araçlarıyla insan hakları kurullarına yapılabilmektedir.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle, en yüksek evrensel değer olan insan haklarının korunması ve her alanda insan haklarının ön planda tutularak güvenli bir geleceğe ulaşmak arzusuyla herkesin 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi