M.BURAK YALÇIN

Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Babaoğlu, İstiklâl Marşı’nın bu toprakların tapusu olduğunu belirterek, “İstiklâl Marşı, Türk milletinin yok edilemeyeceğinin, esir alınamayacağının, hiçbir güç karşısında diz çökmeyeceğinin, dosta düşmana en gür sesle haykırışıdır” dedi.

İstiklâl Marşı’nın TBMM’de kabulünün 98. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı dün gerçekleşti.

Fatih Anadolu Lisesi tarafından Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Babaoğlu yaptı.

BABAOĞLU: İSTİKLÂL MARŞI BU TOPRAKLARIN TAPUSUDUR

Türk milletinin tarihe son damgasını İstiklâl Savaşında vurduğunu, Mehmet Akif Ersoy’un da böyle bir marş yazarak sayısız kahramanlardan birisi olduğunu söyleyen Zeki Babaoğlu, “İstiklâl Marşı bir daha benzeri yazılamayacak alev gibi, ateş gibi, kor gibi bir şiirdir. Onun içindir ki İstiklâl Marşımızın her bir kıtasını okuyup ya da duyup da etkilenmeyecek tek bir Türk çocuğu göremezsiniz. Etkilenmiyorum diyene de zaten Türk diyemezsiniz” dedi.

“İstiklâl Marşı başımızın tacıdır” diyen Babaoğlu, sözlerini “İstiklâl Marşımızın hangi dizesini ele alırsanız alın sayfalar dolusu yorum yazabilirsiniz. Bir abidedir, bir zirvedir, bir şahikadır İstiklal Marşı. İstiklâl Marşı, Türk milletinin varlık sebebidir. İstiklâl Marşı kutsal vatan topraklarının tapusudur. İstiklâl Marşı, Türk milletinin yok edilemeyeceğinin, esir alınamayacağının, hiçbir güç karşısında diz çökmeyeceğinin, dosta düşmana en gür sesle haykırışıdır” diyerek tamamladı.

Oratoryo gösterilerinin yapıldığı programda şiirler okundu, türküler söylendi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Program sonunda ise lise öğrencileri arasında hazırlanan “Milletin Sesi Mehmet Akif” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencisi Eda Tuzcu, ikinci olan Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Osman Üstmaş, üçüncü olan Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Züleyha Biçer’e protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi