FATİH BATTAR
Çorum’da 9 kişinin alınacağı itfaiye sınavı için 43 kişi yarıştı. İtfaiyeci olmak için 41 erkek ve 2 bayan zorlu parkurda ter döktü.

Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde dün sözlü mülakat ve uygulamalı sınav gerçekleştirildi. 
Çorum Belediyesi’nin İtfaiye Müdürlüğü bünyesine katacağı 9 kişilik itfaiye kadrosu için 198 kişi başvurdu. KPSS puan sıralamasını başarı ile geçen 43 kişi dün sözlü mülakat ve uygulamalı sınav gerçekleştirildi. Yapılan müracaatların ardından adaylar dayanıklık testine tabi tutuldu. İtfaiye bahçesinde düzenlenen parkurda 43 kişi itfaiyeci olabilmek için ter döktü. 

Sabah saatlerinde başlayan sözlü mülakatın ardından adaylar, 10 parkurdan oluşan zorlu sınavdan geçti. Adaylar önce itfaiye hortumu ile karşıdan karşıya geçerken, ardından merdivenle binaya tırmandı. Daha sonra balyozla büyük lastiği yerine getirmeye çalışan adaylar, daha sonra maket adamı taşıyıp, geri merdivenle binaya tırmandı. Parkur, adayların kazalarda kullanılan makas aletini bitiş noktasına getirmesi ile sona erdi. 

Adaylar parkurda zorlanırken, herhangi bir kaza ve aksiliğe karşı 112 Acil Servis ekibi de hazır bekledi. Parkurda bayan adaylar çok zorlanınca fenalık geçirdi. Fenalık geçiren adaylara hemen 112 ekibi müdahale etti. 
Komisyon başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü’nün yaptığı mülakatta Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Yetkin Utku Kamuk, Eyüp Aytekin, Ekrem Özer ve Adil Rahmi Balcı komisyon üyesi olarak yer aldı.


Hem sözlü sınavda hem de dayanıklılık testinde başarılı olan adayların listesi, önümüzdeki hafta www.corum.bel.tr adresinden açıklanacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü; “Sınavımız iki aşamadan oluşmakta. Sözlü mülakat ve uygulamalı sınav olarak gerçekleştirdik. Sözlü mülakatta adaylar komisyon karşısında herhangi bir zarf seçerek Anayasa, İnkilap Tarihi, 657 Devlet Memurluğu ve İtfaiye Yönetmeliği ile ilgili 4 tane soru yöneltildi. Uygulama sınavında ise 10 parkurumuz var. İtfaiye ekipleri gözetiminde adaylar uygulamalı olarak zamana karşı yarıştılar. 45 kişi başvurdu ancak iki kişi sınava katılmadığı için 41 erkek, 2 bayan olmak üzere 43 kişi yarıştı. Sonuçlar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Hem sözlü, hem de uygulamalı sınavda başarılı olan 9 kişi Çorum Belediyesi’nde itfaiye eri olarak göreve başlayacak.” dedi.

Editör: Haber Merkezi