RECEP MEBET
Çorum Kadın Platformu, çocuk istismarı olaylarına tepki amacıyla dün yürüyüş ve basın açıklaması eylemi düzenledi.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylem için Hacı Bektaş Veli Parkı’ndan Pirbaba Çamlığı’na kadar yürüyen katılımcılar, taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlarla tepkilerini dile getirdiler.

‘Çocuk susar, sen susma! Çocuk istismarına sessiz kalma!’ sloganıyla düzenlenen eylemde, Çorum Kadın Platformu adına basın açıklamasını Gülhan Eke okudu. Çocuklara yönelik şiddet, taciz ve tecavüz haberlerine dikkat çeken Eke, “Bildiğimiz tüm suç skalası içinde vicdanımızı en çok yaralayan, öfkemizi en çok kabartan, bizi umutsuzluk ve kedere en fazla sevk eden suç nedir diye sorsalar, şüphesiz çocuk istismarı deriz” diye konuştu.

“Bu utanç tablosundan kurtulalıyız” diyen Eke, istismar suçu işleyenlere uygulanan ‘iyi hal indirimi’ne de tepki gösterdi.

Türkiye’de yaşanan cinsel istismar olaylarının sayısının her geçen günarttığına işaret eden Eke, artık insanların canına tak ettiğini vurguladı.

“Çocuğa uzanan eller kırılsın” sloganı eşliğinde yaptığı konuşmada istismar olaylarının sosyolojik boyutuna da değinen Eke, “Çocuğa yönelik artan istismar vakaları, toplumsal çürümenin de göstergelerinden biridir. Çocuğu korumak devletin birinci görevidir. O nedenle bu hususta caydırıcı önlemler
alınmalıdır. Çocuklarımıza yönelen cinsel, fiziksel ve duygusal şiddetin her türlüsünü kınıyor ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyor, caydırıcı yasaların bir an evvel çıkartılarak önlemlerin alınmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi