FATİH BATTAR

Kaleli Vakfı Müdürü İsmail Tuncel, vakıf olarak her ay 60 öğrenciye burs desteği verdiklerini açıkladı.

Selahattin Kaleli Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı (Kaleli Vakfı)’nda Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur’un katılımıyla ‘Kültürümüzde Üç Aylar Bağlamında Vakıf Medeniyeti’ konulu konferans düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda bir açılış konuşması yapan Vakıf Müdürü İsmail Tuncel, vakıf faaliyetlerinden bahsederek, toplam 60 öğrenciye her ay 20 bin TL’lik burs desteği verildiğini söyledi.

Kaleli Vakfı’nın Selahattin Kaleli tarafından kurulduğunu ve 15 Ekim 2018 tarihinde resmi faaliyetlerine başladığını aktaran Tuncel, vakfın gelirlerinin tamamını Selahattin Kaleli tarafından karşılandığını ifade etti.

Vakıf olarak kısa, orta ve uzun vadede projelerini açıklayan Tuncel, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Kısa vadede ana hedefimiz maddi durumu çok zayıf  üniversite öğrencilerini bulup burs vermek, bu öğrenci sayılarını giderek artırmak, Ramazan aylarında arefe gününden başlamak üzere bir ay boyunca mukabele okumak, yaz aylarında okulların tatil olmasıyla beraber iki ay süreyle ortaöğretim öğrencilerine Kur’an öğretimi vermektir. Orta vadede ise vakıf bütçemizin elverdiği ölçüde Vakıf kurucumuz  Selahattin Kaleli’nin de onay vermesiyle, evinde çorba kaynatamayan, evinde yatağa mahkum olmuş kişilere, gerek hizmet alımı gerekse vakıf imkanlarıyla yemek hizmeti sunmak, kimsesiz ve yoksul ailelere Gıda Çekleri oluşturmak suretiyle yardımlarda bulunmak, ilimiz ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören yoksul öğrencilere , il milli eğitim müdürlüğü ve okul müdürlükleriyle temasa geçilerek ihtiyaç duyulan ayakkabı, giysi ve kırtasiye malzemeleri yardımlarında bulunmak, yoksul ailelerden evlenmek isteyip te, çeyizlerini ve ev eşyalarını alamayan garip gurebaya  yardım elini uzatmak. kış aylarında yiyece

k bulamayan kuşlara ve yabani hayvanlara , yiyecek temin etmektir. Uzun vadede de yurt içi ve yurt dışında, yüksek lisans, doktora ve kariyer yapma imkanı bulamayıp ta yapmak isteyenlere, bilim kurulu oluşturmak suretiyle akademik burs desteği ile uygun bir çalışma ortamı sağlamak. Vakıf bünyesinde gerek dini gerekse müspet ilimler konusunda, bilim meclisleri oluşturmak suretiyle, tartışmalı konuları masaya yatırarak kamuoyunu aydınlatmak. İlimiz bazında mini bir konservatuvar kurmak suretiyle, sanatsal faaliyetlerde bulunmak.”

Program Tasavvuf Musikisi gösterisi ile sona erdi.