Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Alkan, ziyarette Rektörlüğü döneminde önemli başarılara imza atan Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın özellikle kalite konusunda olmak üzere hayata geçirdiği projelerden hep istifade ettiklerini dile getirerek şahsına ve üniversiteye verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.


Rektör Prof. Dr. Alkan, “Yükseköğretim kurumlarımızda eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerin kalite güvencesi ve akreditasyon süreçlerine ilişkin esasların düzenlendiği Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliğinin 23 Temmuz 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından oluşturulan Yükseköğretim Kalite Kurulu, yükseköğretimde nitelik ve kalite odaklı çalışmalara yoğunlaşarak, çalışmaların artık bu bakış açısıyla gerçekleştirilmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Bizler Hitit Üniversitesi olarak akreditasyon süreçlerini, Kalite Güvence Sistemlerini hep çok önemsedik. Hiçbir zorunluluk yokken, biz bu konulara yıllar öncesinde önemle eğildik. Yaptığımız hemen tüm çalışmaların odağına bir şekilde kaliteyi, ulusal ve uluslararası standartları koymaya çalıştık. Tüm bu gayretlerin sonucunda üniversitemiz sadece nicel olarak çok yol kat etmekle kalmayıp, nitelik konusunda da büyük mesafeler almıştır. Bunun somut neticeleri olarak, Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme (ADEK), Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Belgelendirmesi (MÜDEK), Personel Belgelendirme Akreditasyon Standardı Belgelendirmesi (TS EN ISO/IEC 17024),  Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarları Akreditasyon Standardı Belgelendirmesi (TS EN ISO/IEC 17025:2012 - Kemik İçi Dış İmplantlar için Dinamik Yükleme Deneyi-), Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi (ISO 19001:2015) gibi kalite/akreditasyon belgelerini aldık. En son olarak da YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Sürecini başarıyla tamamladık. Tüm bu gelişmeler 13 yaşındaki genç Hitit Üniversitesi’nin önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçüp, değerlendiren kalite güvence sistemlerine sahip olduğunun somut olarak ispatıdır. Bağımsız kurum ve kuruluşlarca kalitemizin belgelenmesinin haklı gururunu yaşıyoruz. Geldiğimiz bu aşamadan da büyük bir mutluluk duyduğumuzu da belirtmek istiyorum” dedi.


Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi’nin nicel olarak büyümesinin yanı sıra niteliğinin artırılmasında oldukça önemli bir işlev üstlenecek olan kalite odaklı süreçlerin kurulmasındaki katkılarından dolayı başta Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas da kalite konusundaki çalışmaların her alanda olduğu gibi yükseköğretim alanında da oldukça önemli olduğunu, artık bu konuda yapılan çalışmalar sayesinde kimin ne ölçüde performans gösterdiğini görmenin mümkün olduğunu ifade etti. 


Hitit Üniversitesi’ne bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yardım ve desteklerini sürdüreceğini belirten Prof. Dr. Elmas, ziyaretinden dolayı Rektör Alkan’a teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi