Türk Eğitim-Sen Şube  Başkanı Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, memuru ve emekliyi yok sayanları 2020’nin ilk bordrosunu yakarak protesto edeceklerini söyledi.

Bugün saat 12.30’da PTT önünde yapılacak eyleme ‘Bordronu da al gel’ diyerek emekçileri davet eden Aydın, “2020’de sadece vergi, harç ve cezalara %22,58 zam geldi. Doğalgaz, elektrik ve temel gıda maddelerine gelen zamlar da malum. Memur maaş zammı ise ilk altı ay için %4. Türkiye Kamu-Sen olarak, bu adaletsizliği gündeme getirmek, 2020'nin ilk bordrosunu yakarak protesto etmek için eş zamanlı ülke genelinde bir kez daha alanlara iniyoruz.
2020'nin ilk bordrosunu yakacağımız basın açıklamamıza; memuru ve emekliyi yoksulluğa mahkum eden sefalet bütçesine hayır diyen bütün kamu çalışanları ve emeklilerimizi kitlesel basın açıklamamıza davet ediyoruz.
Bilinmelidir ki; meydanlara ancak yüreği yetenler iner... Türkiye Kamu-Sen ‘Türkiye Sevdamız Ekmek İçin Kavgamız’ düsturuyla bir kez daha memurun sesi olacaktır. Yaşasın hak mücadelemiz! Yaşasın Türkiye Kamu-Sen!” şeklinde açıklama yaptı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi