AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, takograf uygulaması ile ilgili olarak Çorum’da kamyoncu esnafına verdiği sözü yerine getirerek, sorunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz hafta içerisinde Çorum başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli kentlerinde kamyoncu ve nakliyeci esnafı bakanlık tarafından hayata geçirilen takograf uygulaması nedeniyle yaşadıkları sıkıntılardan dolayı kontak kapatma eylemi yapmışlardı.
Çorum’un her sorununa olduğu gibi yüzlerce kamyoncu esnafını ilgilendiren bu konuya da duyarsız kalmayan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, bir diğer Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya ve İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ile birlikte kamyoncu esnafıyla bir araya gelmiş, yaptığı girişimler sonucunda da sıkıntının kısmen giderilmesini sağlamıştı. Ceylan’ın yaptığı görüşmeler neticesinde takograf veri indirme ve yük veri bildirimi uygulaması 6 ay süreyle uzatılmıştı.
Milletvekili Ceylan, kamyoncu esnafıyla yaptığı toplantıda ise, konuyu AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğinin sözünü vermişti.
Ceylan bu sözünü yerine getirdi.

Bugün öğle saatlerinde toplanan ve yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrasında konuyla ilgili olarak açıklama yapan Milletvekili Ceylan’ın kamyoncu esnafının yaşadığı sıkıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ilettiği konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sorunun çözümü konusunda talimat verdiğini kaydeden Milletvekili Ceylan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Bakan Turhan’ın başta TEŞOF olmak üzere ilgili konfederasyon ve federasyon başkanlarıyla birarayla geleceğini ve sorunu çözeceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın içte ve dışta yaşanan sıkıntılara rağmen kamyoncu esnafının sorunlarına da duyarsız kalmadığını altının çizen Milletvekili Ceylan, “Kamyoncu esnafımıza Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını iletmek istiyorum. Kendisi milletin adamı olduğunu, millete rağmen hiçbir şey yapılamayacağını bir kez daha göstermiştir. Ben de böyle bir liderle yol arkadaşlığı yaptığım için kendimi çok şanslı ve gururlu hissediyorum. Kamyoncu esnafımız da rahat olsun, artık Cumhurbaşkanımız bakanımıza bizzat talimat vermiştir. Şu anda kısmi çözülen sıkıntı, inanıyorum ki yapılacak görüşmeler neticesinde kökten halledilecektir. Esnafımız bize inansın ve güvensin. Bizler onlar için çalışıyoruz. Bütün esnafımıza bu gelişme hayırlı uğurlu olsun. Tüm esnaflarımıza hayırlı işler ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi