RECEP MEBET
Yeniyol Mahallesi Muhtarı Seydi Demiray, geçtiğimiz Cuma günü Gazipaşa Ortaokulu yanında mültecilerin karıştığı bir anlaşmazlığa müdahale ederek tarafları yatıştırdığını söyledi.
Yaşanan olayın bazı basın yayın organlarınca kamuoyuna farklı aksettirildiğini belirten Seydi Demiray, saldırı ve yaralanma gibi iddialar içeren haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.
Asılsız haberlerden duyduğu üzüntüyü dile getiren Muhtar Demiray, “Mülteci kardeşlerimizle aramızdaki kardeşlik hukukunu kimse bozamaz” diyerek iddiaları yalanladı.
Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren Demiray, şöyle konuştu:

“Çorum genelinde olduğu gibi mahallemizde de mülteci aileler yaşıyor. Mahalle muhtarı olarak tüm vatandaşlarımızın olduğu gibi mülteci ailelerin de yanındayım. Söz konusu olayda, mahalle muhtarı olarak taşıdığım sorumluluğun gereği tarafları ayırıp hadiseyi yatıştırdım.

Türk toplumu olarak mültecileri kardeş olarak görüyor ve bu hukuk gereği bağrımıza basıyoruz. Provokatif iddialarla kardeşliğimizi hedef alan açıklamaları üzüntüyle karşılıyor, ilgilileri toplum vicdanına havale ediyorum.”


‘MÜNFERİT OLAYLAR GENELLENMEMELİ’
Çorum Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulkadir Erdoğan ve Başkan Yardımcısı Mehmet Aydın dün Yeniyol Mahallesi Muhtarı Seydi Demiray’ı ziyaret ettiler.
Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Erdoğan, mülteciler ile Çorum halkı arasındaki kardeşliğe gölge düşürmek isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.
“Mahallelerimizde bu hususta herhangi bir sıkıntı yok” diyen Erdoğan, yaşanan münferit olayların genellenmemesi gerektiğini vurguladı.

Gerek emniyet gerekse adli mercilerin asayiş olayları karşısında gerekli yasal takibi sağladığını hatırlatan Erdoğan, “Halkı galeyana getirmeyi amaçlayan asılsız haberlere karşı sağduyumuzu korumalı, kardeşlik hukukumuzu muhafaza etmeliyiz” dedi.
Öte yandan kamuoyuna yansıyan asılsız haberlerle ilgili açıklamalarda bulunan mülteci mahalle sakinleri de duydukları üzüntüyü dile getirerek Muhtar Demiray’ı çok sevdiklerini ve daima saygı gösterdiklerini ifade ettiler.

 

Editör: Haber Merkezi