RECEP MEBET

Çorum’daki toplu taşıma hatlarında görev yapan Özel Halk Otobüsü şoförleri, araçları hedef alan kartopu saldırılarından şikâyetçi.

Özellikle okul çevreleri ve mahalle aralarında yaşanan şaka amaçlı saldırıların trafik ve yolcu güvenliğini tehlikeye soktuğunu anlatan sürücüler, eğlencenin sınırlarını zorlayan çocuk ve gençler ile ailelerini uyardılar.

Hareket halindeki halk otobüslerine atılan kartoplarının büyük bir gürültü camlarda patladığını anlatan yolcularsa yaşadıkları korku ve endişe karşısında şaşkına döndüklerini ifade ettiler.

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden kartopu eğlencesinin böyle tehlikeli bir hale dönüştürülmemesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, okul idareleri ve anne-babalara seslenerek çocukların ikaz edilmesini istediler.

Toplu taşıma araçları, yolcular ve trafikteki diğer araçları tehlikeye düşüren bu soğuk şakaya bir an önce son verilmesi çağrısında bulunan vatandaşlar, problemin çözümü hususunda herkesin gereken duyarlılığı göstermesi gerektiğini sözlerine eklediler.

Editör: Haber Merkezi