FATİH BATTAR

CHP Etimesgut İlçe Başkanlığına seçilen Çorumlu Cemal Emir’in, Ankara’daki kongrede ilçe başkanı seçilmesinden sonra yaptığı konuşmaya tepkiler devam ediyor.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Cemal Emir’in konuşmasında Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ı ve  AK Partilileri tehdit ederek; 'Bu ceberut adamı göndereceğiz, bir daha gelmesinler diye kökünü kazıyacağız. Korkutacağız, yıldıracağız, susturacağız.' sözlerine sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak sert tepki gösterdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Cemal Emir’in sözlerine; “Hadsiz. CHP Etimesgut ilçe Bşk.hadsiz,saygısız...Cemal Emir Bşk. seçilince bilinç altndaki tek parti zihnyetiyle"necis"ifadelerde bulunmuş. Bu çirkin yüz CHP'nin diktatörlük hevesinin,beslendikleri kin ve nefretin yansmasıdır. Ancak 15 Temmuz gecesi tanklara, mermilere gövdesini siper etmiş, şehit ve gazi olmuş bu necip milleti bir daha asla! Korkutamaz, yıldıramaz ve susturamazsınız!...Toplumu ayrıştıran, ötekileştiren, hakaret ve tehdide varan bu haddi aşan sözleri şiddetle kınıyoruz. Seviyesiz açıklamaları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Zira geçmişi kan,gözyaşı ve zulüm ile özdeşleşmiş bu çukur zihniyet dersini yine sandıkta alacaktır. 1946'dan beri bu zihniyeti sandığa defalarca gömen bu necip millet yine tarihe gömecektir. Hiç şüpheniz olmasın ...” ifadelerini kullanırken, Belediye Başkanı Halil ibrahim Aşgın da Cemal Emir’i kınayarak, şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı’na, ülkemiz seçmeninin % 50’sinden fazlasının siyasi iradesini temsil eden AK Parti’mize karşı hakaretamiz bir şekilde küstah bir tavır takınmak aziz milletimizin hiçbir mensubuna yakışmamaktadır. Milli ve manevi değerlerimizle sorunu olmayan hiçbir vatan evladının bu söz ve düşünceleri tasvip etmesi mümkün değildir. Bu nefret söylemi kamu vicdanında mutlaka mahkum olacak;  sevgi bir kez daha galip gelecektir.”