Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ömer Tök, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında denetimin yanı sıra aynı zamanda rehberlik ve bilgilendirme amaçlı Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB)’u ziyaret etti.

Ziyarette Birlik Başkanı Recep Gür ile görüşen SGK İl Müdürü Ömer Tök, SGK olarak kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında uyguladıkları temel politika başlıklarından biri sosyal güvenlik konularında yapılan rehberlik ve bilgilendirme çalışmalarına ÇESOB’u ziyaret ederek başladıklarını söyledi.

Bu ilçede 'Çocuk Meclisi' kuruldu Bu ilçede 'Çocuk Meclisi' kuruldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nın 25 Ekim 2021 tarih ve 31639 Sayılı Resmi Gazetede yayımlandığını ifade eden Tök, söz konusu programda kurumlarının sorumluluğunda olan ve kayıt dışı istihdamı önleme amacına yönelik olarak kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle daha etkin bir şekilde mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇESOB Başkanı Recep Gür ise, kayıt dışı istihdam konusunda her zaman SGK ile işbirliği halinde olacaklarını söyledi.

Ziyarette Taksiciler, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mehmet Gayretli, Oto Tamirciler, Makine Yedek Parça Satıcıları, Tornacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmettin Uzun ile Oğuzlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Kabalak da hazır bulundu. (Haber Merkezi)