EROL TAŞKAN
Hitit Üniversitesi ve Almata Nur Mübarek Üniversitesi arasında kurulan gönül köprüsü meyvelerini vermeye devam ediyor.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, yeni öğretim yılı için Hitit Üniversitesi’ne kayıt yaptıran Kazakistanlı 20 öğrenciyi makamında ağırladı. Ata topraklarından gelen öğrenciler, Kazakça türkülerle Rektör Öztürk’e teşekkür etti. 
İlahiyat Fakültesi Yüksek Lisans Eğitimi için Hitit Üniversitesi’ne gelen Kazakistanlı Timur Nüsüphan’ın Çorum’a getirdiği 20 kişilik öğrenci gurubu, her iki üniversite arasındaki bağları daha da kuvvetlendirdi. 

Çorum’daki eğitimin tamamladıktan sonra ülkesi Kazakistan’a giderek Nur Mübarek Üniversitesi İslami Araştırmalar Merkezi Müdürü olarak çok kıymetli çalışmalara imza atan Timur Nüsuphan, “Bize gönlünü ve kapılarını açan Hitit Üniversitesi Rektörü değerli hocam Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e, yaklaşımı ve samimiyeti için minnettarlığımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Makamında öğrencilerini ağırlayan Öztürk, her bir öğrenci ile ayrı ayrı ilgilenip samimi bir ev sahipliği sergilerken, kilometrelerce öteden Çorum’a gelen ve büyük bir heyecan yaşayan öğrenciler, karşılaştıkları samimiyet ve sahiplenme karşısındaki memnuniyetlerini, hep bir ağızdan seslendirdikleri Kazak türküsü ile dile getirdi. 

Her iki üniversite arasında kurulan işbirliği ve gönül köprüsünden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, öğrencilerine “hoşgeldiniz” diyen Rektör Öztürk, kendisine ve Çorum’a selam gönderen Nur Mübarek Üniversitesi Rektörü’nün gönderdiği hediyelere, hediyelerle karşılık verdi.