Çorum Belediyesi Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kerbela şehitlerini rahmetle yâd ederken, “Kinden, intikamdan, zulümden, kandan ve gözyaşından uzak, huzur dolu bir dünya temennisi ile Muharrem ayını ve hassaten Aşure Günü’nü bu şuurla idrak etmemiz gerektiğini deklare ediyoruz.” dedi.

Kent Konseyi adına açıklama yapan Turhan Candan, şunları kaydetti: 
“Henüz 48 yıl olmuştu âlemlerin efendisi Hz. Muhammed'in ebedi âleme göçüşü üzerinden… Hicretin 61 yılında, içinde savaşmanın haram kılındığı haram aylardan birisi olan Kutsal Muharrem Ayının 10'u ve günlerden mübarek bir cuma günü idi. (10 Ekim 680)  İşte o gün akıl almaz işkenceler yapılarak Hz. Peygamberin ciğerparesi, torunu Hz. Hüseyin ve ehlibeytten 70 kişi şehid edildi. 
O gün İslam âlemi arasına ekilen nifak tohumları kan ve gözyaşından acılar verdi mümin gönüllere. O günden beri gönüller Kerbela oldu susuzluktan yandı. 
Damla su hasretiyle çatlayan bebelerin ağıtları; yangın yeri gönülleri tek tek közlerken, suyun bir adım uzağında durmanın ve ona uzanamamanın ıstırabını Kerbelâ ehlinden gayrı kim bilebilirdi? (Ahmet Turgut)

‘TÜM YEZİD FİKİRLİLERİ LANETLİYORUZ’
Matemimiz mazlumlar içindir. Zulme karşı dik durmayı şiar edinmek içindir. Başta Yezid olmak üzere tüm zalimleri lanetlerken, bugün başta Suriye, Filistin, Yemen, Irak, Arakan, Mısır ve Doğu Türkistan olmak üzere yeryüzünde haksız yere kan döken, can yakan tüm zorbaları, tüm zalimleri ve tüm Yezid fikirlileri de lanetliyoruz. Asırlık acılarımızı; bir daha böyle acılar yaşanmaması adına hatırlarken, bu acılardan ders almamız gerektiğine olan inancımızla, bu mübarek ayın; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmesini, başta şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa huzur getirmesini yüce Mevla'dan niyaz ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi