MURAT ÇETİN

Siyasetin yerel seçim heyecanı SMS’lere taşındı. Çorum’da pek çok telefon kullanıcısına gönderilen mesajda, kimi belediye başkanı olarak görmek istediği sorulurken, akşam 21,00’e kadar ücretsiz olarak cevap verilebileceği vurgulandı.

8720’den gelen SMS’lerin ilk olarak AK Parti tarafından yaptırılan bir anket olduğu izlenimine kapılan vatandaşlar, mesajı dikkatle okuduğunda herhangi bir parti ismi geçmediğini görürken, Siyasal Araştırma başlığı ile gönderilen mesajlar, Çorumlu’nun gündemine gönüllerindeki başkan adaylarının isimlerini de taşımış oldu.

Öte yandan anketi yürüten kurumun isminin tam olarak belirtilmemesi de kimi Çorumlular’ın kafasında soru işareti oluştururken, anketin ciddiyeti de sorgulandı. 21,00’e kadar ücretsiz olan mesajların, belirtilen saat diliminden sonra ücretlendirilmesi ihtimali ile bu işin olası bir para tuzağı olabileceği de vatandaşın aklını kurcalayan sorular arasında yer aldı.

Gelen mesajda şu ifadeler yer aldı; “2019 yerel seçimlerinde Çorum ilimizde kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz? Bu mesajı saat 21,00’e kadar ücretsiz cevaplayarak ankete katılabilirsiniz”

Editör: Haber Merkezi