HABER-YORUM/EROL TAŞKAN

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi'nin açıldığı günden beri mutluluğa kanat çırpan koca yürekli melekler, kendileri için kurulan bu huzur şelalesinden kana kana mutluluk içiyor.

Türkiye'de örnek sayılacak düzeyde bir imkana sahip olan, yönetici ve tüm personeliyle engelli öğrenci ve ailelerinin gönlünde taht kuran bu merkezdeki son mutluluk dalgası, toplu doğum günüyle bir kez daha fırtınaya dönüştü.

Yıllarca görmezden geldiğimiz engelli yavrularımız, bugün fark edilmenin ve değer görmenin sevinciyle yarınlara adım atıyor. Pek çok akrabalarının bile kendilerinden yüz çevirip acıyan gözlerle baktığı engelli aileleri, kendilerine açılan bu samimi kollara evlatlarını teslim etti.

Her bir engelli annesinin gözü arkada kalmaksızın emanet edebileceği bu emin eller, çocuklar için seferber olmuş durumda.

Her bir saniyesi ömre bedel değerlerin üretildiği bu merkez, yüzünden gülümseme eksik olmayan kardeşlerimizin mutluluğuyla daha da anlam kazanıyor. Birilerinin önemsemediği bu hayatların bulduğu samimi karşılık, bu merkezde güvene, hayata tutunmaya ve geleceğe umutla bakmaya dönüşüyor.

Fotoğraf karelerine yansıyan bakışları görmek bile bu mutluluğun etkisini fark ettirirken, bir de bu mutluluğa bizzat ortak oluyorsanız eğer, o vakit ruhunuza ruhunuza doğru akan güçlü akıntıya bırakıveriyorsunuz kendinizi. Muhabbet deryasında kulaç atar gibi, gökyüzüne kanat çırpar gibi özgür hissediyorsunuz kendinizi.

Fındık kabuğuna hapsedip, cendereler içinde bıraktığınız ruhunuz yüceliyor da yüceliyor. Dert keder un ufak olup, hapsinde kaldığınız ne kadar darlık varsa gönlünüzden akıp gidiyor.

Velhasıl bu kapı huzurun kapısı, bu kapı cennet kokulu yavrularımızın gönül kapısı. Kim ki bu kapıdan girip, huzur bahçelerinin mis kokulu güllerinden bir nefes çekmek isterse buyursun gelsin.

Kim ki katıksız bir sevgi istiyor ve buna hasretse, bu yavrularımızın gözlerine bakıp avuç avuç bu şelalelerden yudumlasın. Gönlünde yakıp, ahiret taşıyacağı bir meşalesi olsun isteyenler, bu gökyüzü kandillerinin ışığından ışık alsın gönlüne.

Onların dualarıyla Allah arasında perde olmadığına yürekten inanan her kim varsa, onlara acımak yerine sevmenin ve saygı duymanın erdemiyle kucaklaşıversin.

Ve bu memlekette her kim bir iyilik için çığır açmışsa, onu anmaktan, teşekkür etmekten ve dua etmekten de geri durmasın.

Bu hizmeti ile engellilerin ve ailelerinin gönlünde müstesna bir yere sahip olan eski Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye bir teşekkür de bizden gelsin.

Çorum'un dört bir yanında izi bulunan eski Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü'ye, bırakın diğer hizmetlerini bence sadece bu hizmeti yeter isminin yaşatılması ve dualara sebep için.

Editör: Haber Merkezi