FATİH AKBAŞ

Çorum’un uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Koçhisar Barajı’ndan suyu kent merkezine taşıyacak isale hattı iki etap halinde inşa edilecek.  İsale hattının ilk etabının ihalesi ise Ağustos ayından yapılacak.

Konu hakkında bilgi aldığımız Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çorum’un içme suyu ihtiyacının karşılanması için hayata geçirilen önemli projelerden olan Koçhisar Barajı’ndan suyu il merkezine ulaştırılacak isale hattının iki etap halinde inşa edileceğini belirtti.

Hattın ilk etabının ihalesi 8 Ağustos Çarşamba günü saat 11.00’da Ankara’da DSİ 5. Bölge Müdürlüğü Turkuaz İhale Salonunda gerçekleştirilecek.

İlk etabı kapsayan ihale sonrasında Hatap Barajı ve Çorum Belediyesi Su Arıtma Tesisi arasına 13,85 km uzunluğunda 900 mm’lik çelik boru döşenecek. Ayrıca sanat yapıları ve 10 bin m3’lük su deposu yapılacak. İşin tamamlanma süresi ise yer tesliminden itibaren 540 gün olarak açıklandı.

İsale hattının toplam uzunluğunun 52 km olduğunu ifade eden Alper Zahir, Koçhisar Barajı ile Hatap Barajı arasına yapılacak olan 38 km uzunluğunda ki ikinci etap ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi. Projenin ikinci etabında elektrik üretecek hidroelektrik santrali de bulunacak.

Zahir, isale hattının tamamlanmasıyla birlikte yıllık 12 milyon metreküp su geleceğini ve il merkezinin uzun yıllar içme suyum ihtiyacının karşılanacağını kaydetti.