FATİH AKBAŞ
Çorum’un uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Koçhisar İsale Hattı inşaatında ödenek yetersizliği nedeniyle aksamalar yaşandığı belirtildi.

Belediye Meclisi’ni dün yapılan toplantısında konuşan CHP’li Meclis Üyesi Rüştü Çağlar,   “Koçhisar İsale Hattı inşaatı ilerlemiyor. Gelen ödenek çok cüzi miktarda. Konu son İl Koordinasyon Kurulu toplantısında da gündeme geldi. Bu konun gerçekten üzerine düşülüp Ankara’da çözüme kavuşması lazım” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise Ankara’da gerekli görüşmeleri yaptığını ve ödenek artırımı sözünü aldığını ifade ederek, “Resmi yazı gelince açıklamayı yapacağız. Ödenek artırılması noktasında milletvekillerimiz ve il başkanımız ile birlikte bakanımızla ve bakan yardımcımızla görüşerek sözlerini aldık. Fiiliyata geçtiği zaman ilan ederiz inşallah” ifadelerini kullandı.

52 km. uzunluğundaki Koçhisar İsale Hattından gelen su Çorum’un 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak. 83 milyon 600 bin TL’ye ihale edilen projenin 540 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında Çorum Belediyesi de 2 Hidroelektrik Santrali (HES) ve Bahabey İçmesuyu Arıtma Tesisine de 10 bin m3 kapasiteli bir adet su deposu inşa edecek.