RECEP MEBET

Kovan Arıcılık Malzemeleri, Çorum’dan Kosova’ya kovan ihracatı gerçekleştirdi.

Halil ve Elvan Hışır’ın sahibi olduğu Has Kovan, yurt dışı ticaret bağlantıları kurarak Avrupa’ya açıldı.

Arıcılık malzemeleri imalat ve satışı alanında sektörün dikkat çeken firmaları arasına giren Has Kovan, geçtiğimiz aylarda Kosova’ya 1.000’i aşkın kovan ihraç etti.

İlk yurt dışı ihracatlarını gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını anlatan Halil Hışır, 2 tırdan oluşan sevkiyatın başarıyla tamamlandığını kaydetti.

‘KOSOVALI ARICILAR ÇORUM KOVANI KULLANACAK’

Sarıçamdan imal ettikleri kovanları Türkiye’nin dört bir yanına pazarladıklarını belirten Hışır, “Kosovalı arıcılar da bundan böyle Çorum kovanı kullanacak” dedi.

Ağaç işleri alanındaki tecrübelerini kovan imalatı ile farklı bir forma dönüştürdüklerini ifade eden Hışır, “Arıcı dostu bir işletme olarak perakende satış mağazamızla da müşterilerimizin hizmetindeyiz” diye konuştu.

İskilip Yolu 6. kilometredeki Deliler Köyü yol ayrımında bulunan atölyelerinde imalat çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Hışır, “Ürün ve hizmetlerimizle ilgili detaylı bilgi edinmek isteyen herkesi Hürriyet Caddesi Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği yanı numara 37’deki mağazamıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.