EROL TAŞKAN

Hakimiyet’in görüntüleyip ‘Yükü bedeninden ağır’ başlığı ile duyurduğu Iraklı küçük kız Hale Muhannet, Türkiye’nin gündemine oturdu. Gazetemizin haber sitesi başta olmak üzere, sosyal medya aracılığı ile binlerce kişiye ulaşan görüntüler Türkiye genelinde çok sayıda hayırseveri harekete geçirdi.

5 çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğu olan Hale henüz 8 yaşında olmasına rağmen, hasta olan babasının geçim yükünü kardeşleriyle paylaşıp, çöplerden topladığı hurdalarla evin geçimine katkı sağlamaya çalışıyor.

Evinde ziyaret ettiğimiz aile, ev sahibinin kendilerine bıraktığı eşyalarla kalıyor. Anne Hamise Muhannet, ev sahibinin evinde bıraktığı eşyalar olduğunu, yatakları bile çöplerden bulup temizleyip kullandıklarını ifade etti.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın kendilerine yardımda bulunduğunu, ancak yetmediği için kardeşleriyle birlikte çöplerden hurda topladıklarını anlatan evin büyük kızı Şeyda Muhannet, “Allah Türk Devleti’ne zeval vermesin, bize kapılarını açtı, yardım da ediyor ancak babamız rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığı için biz yetiremiyoruz. Kardeşlerimin çöpten topladıklarını satıp evimize ekmek, domates gibi yiyecek malzemeleri alıyoruz.” diye konuştu.

Hayatın kendi üzerine yüklediği yükün farkında bile olmaksızın, çocuk kalbiyle etrafa gülücükler saçan Hale, okulunda da başarılı bir öğrenci. Tanyeri İlkokulu’nda üçüncü sınıfa geçen Hale ve kardeşleri, 8 ay önce Çorum’a yerleşmiş.

Ülkelerindeki savaşın kendilerinden kopardığı hayatlarına, Çorum’da tüm çaresizliklerine rağmen tutunmaya çalışan aile devleşen çocuklarının çabalarıyla ayakta durmaya çalışıyor.