Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi hemşehrimiz Avukat Fatih Maden, gazetemizi ziyaret ederek önemli bir müjde paylaştı. 16 yaş Dünya Satranç Olimpiyatları'nın Çorum'da yapılacağını müjdeleyen Maden, 40 ülkeden katılım olacağını söyledi.


Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan'ı ziyaret ederek olimpiyat hakkında bilgi veren Fatih Maden, olimpiyatlar öncesinde de Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonası'nın da Çorum'un ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini de ikinci müjde olarak açıkladı.


Hazırlık çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü aktaran Maden, "Türkiye'de satranç sporunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ankara'da inşasına başladığımız Satranç Akademisi ile Türkiye'yi dünyanın satranç merkezi haline getireceğiz. Sadece Ankara'da değil Türkiye'nin dört bir yanında akademik düzeyde çalışmalar yürütüp, gençlerimizin satranç sporuna olan ilgilerini artıracağız. Bir akıl sporu olan satrancın her geçen gün özellikle gençlerimiz arasında yaygınlaşıyor olması, geleceğimiz açısından da büyük umutlar veriyor.


Eylül-Ekim döneminde yapılması planlanan 16 Yaş Dünya Satranç Şampiyonası'nın Çorum'da yapılacak olması, bir Çorumlu olarak bana gurur veriyor. İnşallah bu gururu tüm hemşehrilerimizle paylaşacağız. Federasyon Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz'a bu büyük organizasyonun Çorum'da yapılması için aldıkları karar ve verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum." dedi.


Fatih Maden, olimpiyatların dünya ölçeğinde önemli bir kariyer olduğunu, 40 ülkenin katılacağı olimpiyatları Çorum'un ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştireceklerini ifade etti.