Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle andı.

Yeni Türk Devletinin kuruluşunun 100. yılında 23 Nisan akşamı saat 21.00’de Türk halkını bayraklarını asmış oldukları balkonlarından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı dünyaya haykırmaya davet eden Aydın, açıklamasında özetle şunları söyledi: 
Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının demokrasiye inançları tamdı. Demokratik, hukuk ilkeleri üzerine kurulmuş, Cumhuriyet ile yönetilen bir devlet ihdas etmek istiyorlardı. Bu nedenle Atatürk, Kurtuluş Savaşı devam ederken, İstanbul işgal altındayken, milletvekilleri sürgüne gönderilmişken, 23 Nisan 1920’de yeni devletimizin temellerini oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclis’ini açtı ve egemenliği milletin iradesine verdi. Atatürk, aziz milletimize sonuna kadar güvendi ve sağlam, çelik gibi bir zemin üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurdu. Elbette kurtuluş mücadelesinin ardından ekonomik, eğitim, sağlık, sosyal haklar açısından da kurtuluşu sağlamak da hiç kolay olmadı. Savaşmaktan bitap düşmüş, ekonomik olarak dibe vurmuş bir ülkeyi her alanda çağın ilerisine taşımıştır. Özellikle ilke ve inkılapları ile çığır açmış, Türk milletini dış esaretten kurtarmış, kaynaklarımızı yine millete açmıştır.

Tarihini iyi bilen milletler, kutsal değerlerine sahip çıkabilir, geleceğine doğru yön verebilir ve vatan savunmasında uyanık olabilir.
Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıldönümünü kutluyoruz. Bu nedenle 23 Nisan’ın ayrı bir anlam ve önemi vardır. Büyük Atatürk komutasında Bandırma Vapuru’yla Samsun’a yol alındığı o gün, imanı ve inancı dev gibi olan Türk milletinin kaderi sonsuza dek değişmiş, esaret yerini hâkimiyete bırakmıştı. Çocuklarımızın, gençlerimizin bu milli şahlanışın farkında olarak büyümesi en büyük gayemizdir. Zira ancak tarihini iyi bilen milletler, kutsal değerlerine sahip çıkabilir, geleceğine doğru yön verebilir ve vatan savunmasında uyanık olabilir.” 

Editör: Haber Merkezi