HABER YORUM/EROL TAŞKAN
Gazipaşa Okulu çevresinde yaşanan olay, toplumun mültecilerle ilgili bakış açısını bir kez daha gündeme getirdi. Türkiye genelinde kimi illerde kitlesel kavgalara ulaşan olaylar da yaşanmıyor değil.

Okulun önüne toplanan gurubun hiç bir haklılık gerekçesi olduğunu zannetmiyorum. Zira olsa bile böyle bir yönteme tevessül eden zinhar haksızdır. Yaşanan olayı kınadığımız gibi, Muhtar Seydi Demiray'a da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bizim millet olarak mazlumun yanında durma ve onlara kol kanat germe gibi çok güzel hasletlerimiz var, Allah bu hasletten bizi mahrum bırakmasın. Çorum'da yaşayan Suriyeli ya da Iraklı mülteci aileler içerisinde iyisi olduğu gibi elbette kötülerinin de olması muhtemeldir. Nasıl ki Çorum'da iyisi de kötüsü de varsa, her milletin iyisi kötüsü vardır.

Hal böyle olunca, bu kötü örneği genelleyip, tüm mültecileri kötü ilan edersek, bu adaletli bir yaklaşım olmaz. Zaten bu insanların Türkiye'de bulunmasına, Çorum'da yaşıyor olmalarına kökten karşı guruplar var. Eminim bu kötü olayı dillerine dolayacak ve mültecilerin tümünü kötüleyen söylem ve paylaşımlarda bulunacaklar.

Son günlerde Suriyeli bir babanın kızıyla birlikte çektiği bir video çok yaygın olarak paylaşılıyor. Adam kendi ağzıyla Suriyeli halkı içerisinde iyilerin de kötülerin de olduğunu ifada ederek, "Kötüleri tespit edin ve onları sınır dışı edin, topraklarınızdan gönderin. Ancak iyilerin de var olduğunu unutmayın." babından sözler dile getiriyor.

Buradan hareketle, ister Suriyeli, ister Iraklı olsun, mülteciler içerisinde çok onurlu ve bizler için gönülden dua eden insanların varlığını da gözden kaçırmamalıyız. Birinden yediğimiz tokatın acısını, o elin sahibi yerine başka bir garibandan çıkarırsak, bunun hesabını Allah sorar.

Garibana sahip çıkıp el kol olmak için ne kadar niyetliysek, bu memleketin huzurunu bozmaya çalışıp eşkıyalık eden tiplere de o kadar karşıyız. Gazipaşa Okulu'nun önündeki tavır gibi tavırlar sergileyenler, gerekli ceza ve yaptırımları görmeli ki, hem bu şehrin huzuru bozulmasın, hem de Türkiye'ye minnetle dua etmekten başka bir fiili olmayan gariplerin üzerinde bu ahlaksızların töhmeti kara bir bulut gibi kalmasın.

Masumlar başımızın tacı iken, suçluların da kapı dışarı edilmesi elzemdir. Düşmana çiğnetmediğimiz huzurumuzu, merhamet kapısından içeri aldığımız üç-beş çapulcuya bozduracak değiliz.