Kısa adı MİLKO olan Milli Görüşcü Kuruluşlar, Konya'da bir araya geldi. Programa İSOMDER Çorum Şube Başkanı Abdullah Gökgöz , AGD Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık, ÖĞDER Şube Başkanı Ramazan Yiğitoğlu ve yönetimleri katıldı.

Milli Görüş Hareketi’nin 50. yılında Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) geniş katılımla Konya’da bir buluşma gerçekleştirdi. Türkiye’nin temel meselelerinin konuşulduğu MİLKO Şube Başkanları Toplantısı’nda ülkedeki kutuplaşmanın önüne geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Yapılan açıklamaya göre, Konya'da Özel Gençlik Eğitim Okulları’nda gerçekleşen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Toplantıya, ESAM, AGD-MGV, İYFO, TEKDER, YENİAD, ESDER, ÖĞDER, CANSUYU, ÖZ-DER, DİN-BİR-DER, MÜSİDER, HUDER, İSOMDER, İKEV, SAĞLIK-DER ve EHAD genel başkanları ile şube yönetimleri katıldı. Toplantının akşamında ise tarihi MİLKO’lar tarafından ‘Hak ve Adalet’ konferansı düzenlendi. 
MİLKO Şube Başkanları Toplantısı’nda konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “İslam’ın yayılması Müslümanların örnek hareketiyle oldu. Anadolu’yu silahla fethetmedik. Anadolu’ya yerleşen mücahitlerle fethettik. Kimse kılıç zoruyla Müslüman olmadı” dedi.


Asiltürk, birçok kimsenin parti çalışmasını dininden üstün tuttuğuna dikkat çekerek, “Siyasi çalışmalarla insanların kalpleri fethedilmiyor. İnancımızın şuurlarını ve inancımızın heyecanlarını insanlara aktaracağız. Türkiye’nin daha güzel ve Hakk’a yönelmesini MİLKO’larla yapacağız” diye konuştu. 
Çorum MİLKO kuruluşları İSOMDER, AGD, ÖĞDER şube başkanları ertesi gün Konya'da Alaeddiin Keykubad Camii , Şemsi Tebrizi Türbesi, Mevlana Celaledini Rumi Türbesi ve bir çok noktada ziyaretlerde bulundular. 

Editör: Haber Merkezi