FATİH AKBAŞ
Mimar Sinan Mahallesi’nde ikincisi düzenlenen Valilik Halk Günü toplantısında konuşan Vali Necmeddin Kılıç, bir önceki toplantıda dile getirilen taleplerinin çoğunun yerine getirildiğini söyledi.

İlk toplantıda mahallede yaşanan okul sorununun belirtildiğini kaydeden Vali Kılıç, “İlk olarak okulun arazi sorunu çözüldü ve ihalesi yapıldı. Başlayan inşaat çalışmalarının ardından okul hızlı şekilde tamamlandı ve 2018-2019 eğitim öğretim döneminde faaliyete açıldı. Anadolu Lisesi’nin taşınması ile birlikte hem orta hemde ilkokul rahatladı ve tekli eğitime geçtiler. Muhteşem bir okul inşa edildi” dedi.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Fevzi Şeker ise mahallesinin en büyük sorunun okul olduğunu ve bunun da yeni yapılan lise binası ile çözüldüğünü ifade ederek, “Yeni okulun faaliyete geçmesi ile birlikte eğitimde nefes aldık. Bir önceki toplantıda Jandarma bölgesinde yer alan Güzelyurt’un Polis sorumluluk alanına girmesini talep etmiştik bu gerçekleşti” şeklinde belirtti.

Konuşmasında Cuma Pazarın yaşanan sorunlara da değinen Şeker, “Pazar yerimiz kapalı olmasına rağmen esnafımız çadır kullanıyor. Birkaç yıl önce üzerine çadır düşen vatandaşımız vefat etmişti. Böyle bir olayın yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Ayrıca esnaf bağırdığı zaman pazar kapalı olduğu için çok gürültü oluyor. Yanında bulunan okulda öğrenciler ve öğretmenler rahatsız oluyor. Etiket uygulaması ile bununda önüne geçilmeli” şeklinde belirtti.

Şeker, mahallesinde ki sorunların çözümü konusunda duyarlı davranan tüm resmi kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Toplantıda konuşan vatandaşlarda taleplerini dile getirerek, yeni yapılan okuldan dolayı da teşekkür ettiler.