Çorum Müftülüğünce kurslarda eğitim gören öğrenciler arasında "Ezbere Hadis Okuma Yarışması" düzenlendi. 

 Müftü Muharrem Biçer,  Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezindeki yarışmanın açılış töreninde yaptığı konuşmada Müslümanların Hz. Peygamber'in hayatını iyi bir şekilde anlayıp kendi hayatlarında tatbik etmesi gerektiğini söyledi. 
İslamiyet'in Kur'an-ı Kerim'den sonra ikinci temel kaynağının hadis ve sünnetler olduğunu dile getiren Biçer, "Bugünün aileleri birtakım dezenformasyonlara uğrayarak evlerinde adeta huzurlarını kaybettiler. Huzur, ancak Peygamber ve ailesinin örnekliğini aldığımız zaman evimizde tesis edilecektir." dedi. 

 Konuşmaların ardından yapılan yarışmada 4-6 yaş kategorisinde Şehit Mustafa Avcu Kur'an Kursu öğrencisi Hasan Emir Yıldız birinci, TOKİ Nasreddin Hoca Kur'an Kursu Öğrencisi Zeynep Ayza Özkader ikinci ve Hicret Cami Kur'an Kursu Öğrencisi Medine Aksungur üçüncü oldu. 

 Ezbere Hadis-i Şerif Okuma Yarışması İhtiyaç Odaklı Yetişkinler kategorisinde ise Fatih Cami Kız Kur'an Kursu Öğrencisi Sefure Balcı birinci, Yörükevler Kur'an Kursu Öğrencisi Hacer Uzun ikinci, Kafkasevleri Kur'an Kursu Öğrencisi Esmanur Karaca ise üçüncü oldu. 

 Yarışmada dereceye girenlere Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesince altın ve para ödülü verildi.  

Editör: Haber Merkezi