RECEP MEBET
Mobilya ürünlerinde uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi. Yapılan düzenleme, Çorumlu mobilyacılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bazı ürünlerde vergi oranını indiren Cumhurbaşkanı Kararı, mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da dün yaptığı konuşmada mobilya sektörü açısından güzel bir haber olarak nitelendirdiği müjdeyi kamuoyu ile paylaştı.

ERDAL: ‘SÜRPRİZ İNDİRİM MUTLU ETTİ’
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Murat Erdal, vergi oranlarında  yapılan düzenlemenin mobilyacıları mutlu ettiğini söyledi.
Murat Erdal, “Bakan Berat Albayrak tarafından yapılan vergi oranı indirimi açıklaması, mobilya sektörü açısından sürpriz bir gelişme olarak karşılandı” dedi.
Orman ve Ağaç Ürünleri Grubu TSO Meclis Üyesi Erdal, “Taleplerimizin dikkate alınması sektör temsilcileri olarak bizleri son derecede mutlu etti” diye konuştu.

“Sıkıntılı günler geçiren sektörümüzün bir an önce toparlanarak eski şaşalı günlerine kavuşmasını özlemle bekliyoruz” diyen Erdal, “Devletimizin, esnaf ve sanayicinin yanında olduğunu bu alınan kararla bir kez daha müşahade etmiş oluyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi mobilya sektörü, geleceğin sektörü olacak. Değişimin başlangıcı ise 2020 yılı olacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi