Mimar Sinan Mahallesi Muhtar Adayı Nesrin Aksungur, Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner’i ziyaret ederek işbirliği yapılabilecek projeleri istişare etti. 


Aksungur, Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi’nde ikamet eden genç, yaşlı ve engellilere yönelik bazı aktiviteler gerçekleştirileceklerini belirtti.


Gençlere spor, yaşlı ve engellilere de egzersiz imkanı sağlayacak olan aktivitelerin bununla da sınırlı kalmayacağını ifade eden Aksungur, engelli vatandaşların ayrıca aileleri ile birlikte yaz ve kış ayları olmak üzere yılda 2 kez kampa alınacağını dile getirdi.


Türkiye’de bir ilk olacak olan bu uygulamayla gençlerin kötü alışkanlıklardan korunarak spora yönlendirileceğini vurgulayan Aksungur, yaşlı ve engellilerin ise çeşitli aktivitelerle sağlıklarına kavuşacaklarını, evlerinden çıkamayan yaşlılara ise bu hizmetin ikamet adreslerinde verileceğini kaydetti.
Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner de, Mimar Sinan Mahallesi Muhtar Adayı Nesrin Aksungur’dan mahallelerinde ikamet eden genç, yaşlı ve engellilerin tespit edilmesini istedi. Bunun üzerine çalışmalarına başlayan Aksungur, mahallelerinde ikamet eden genç, yaşlı ve engelli vatandaşların kendisine 0544 241 83 61 nolu telefondan ulaşmalarını isterken, kendilerine bu imkanı tanıyan Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner’e de teşekkür etti.


Belirli bir sayıya ulaşılmasının ardından her hafta yapılacak spor ve egzersizler Hitit Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından verilecek. Aktiviteler ise ücretsiz olarak, mahallede bulunan spor salonları ile kültür merkezlerinde gerçekleştirilecek.     (Haber Merkezi)