Çorum İnsani Değerler Platformu Nisan ayı toplantısı, Diyanet-Sen Çorum Şubesi ev sahipliğinde yapıldı.
Platformun gündeminde Türkiye’de ve Çorum’da bulunan Iraklı ve Suriyeli mülteciler ile ilgili kamuoyuna bilinçli olarak servis edilen ve neredeyse artık doğru olarak bilinir hale gelen yanlış bilgi ve algılarla mücadele vardı.

Söz konusu maksatlı manipülasyonların mülteciler konusunda asırlardır insani ve vicdani hasletlerle hareket eden Türk milletinin huzurunu bozmaya, güçlü sağduyusunu baltalamaya yönelik olduğu ifade edildi. Bu bağlamda kamuoyunu doğru kanallardan, sağlıklı bir şekilde aydınlatılarak söz konusu manipülasyonlarla oluşturtulmaya çalışılan yanlış algıların önüne geçmenin, toplumun huzuru ve barışı açısından çok önemli olduğu belirtildi. Bunun için sivil toplum, basın yayın kuruluşları ve resmi merciiler tarafından koordineli bir şekilde yürütülecek olan çalışmaların önemine dikkat çekilerek platformun bu bağlamda bir takım faaliyetler gerçekleştireceği kaydedildi.

Platformun gündeminde olan diğer bir konu ise bağımlılıkla mücadele oldu. Bu konuda platformun Mart ayı içerisinde dijital bağımlılıkla alakalı bir konferans düzenlendiği hatırlatılarak, şimdi de sivil toplum kuruluşlarının, Yeşilay öncülüğünde güç birliği içerisinde konuyu bütün yönleriyle ele alarak, sahaya yayacakları faaliyetler yapılmasının önemine dikkat çekildi. Platformun da bu konuda bir proje çalışması başlatacağı belirtildi.

Gündemdeki bir diğer konu da Çorum Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ve bu yıl beşincisi yapılacak olan Uluslararası Hitit Koşusuydu. Organizasyona katılım konusunda platform sözcülüğüne yapılan davet özellikle gençlik ve spor faaliyetlerinde bulunan platform üyesi sivil toplum kuruluşlarına iletilerek bu konuda bilgilendirme yapıldı.