RECEP MEBET
Müteahhit Ayhan Kılıçarslan, inşaat ruhsatı işlemlerinde karşılaştığı uygulamalardan şikâyetçi olduğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak dün PTT Merkez Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Ayhan Kılıçarslan, Beytepe’deki 20 daireli inşaat projesine ruhsat verilmediğini iddia etti.

Meseleyi Belediye Başkanı’na aktarmak istediğini ancak çeşitli nedenlerle 2 yıldır görüştürülmediğini öne süren Kılıçarslan, Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında söz alma talebinin de geri çevrildiğini söyledi.
“Karşılaştığım mağduriyeti dile getirmek için son çare olarak basın açıklaması yapmaya karar verdim” diyen Kılıçarslan, “Gülabibey Mahallesi 1037 ada, 3 numaralı parselde bulunan 1011 metrekarelik arsaya 4 normal kat ve 2 bodrum katla birlikte toplam 6 kat ve 20 daireli, otoparklı bir bina inşaa etmeyi planlıyoruz. Bunun için projemizi hazırladık ancak Belediye ruhsat vermedi. Aynı adadaki diğer parsellerde 20-24 daireli binalar yapılırken bizim projemize bu imkanın sağlanmaması haksızlık” dedi.

Ruhsat işlemleri sırasında karşılaştığı tutumdan da dert yanan Kılıçarslan, müteahhit meslektaşlarına seslenerek, “İnşaat ruhsatlarının Bayındırlık Müdürlüğü’nden alınabilmesi için gelin hep birlikte Valimizi ziyaret edip talebimizi dile getirelim” diye konuştu.

Önerisiyle ilgili olarak çevre illerde örnek uygulamaların olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, hak arama mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini sözlerine ekledi.