FATİH BATTAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenleme kapsamında plastik alışveriş poşetleri, tüketicilere 25 kuruş karşılığında verilmeye başlamasının ardından vatandaşlar çözümü pazar çantasında buldu.

25 kuruşluk poşete tepki gösteren vatandaşlardan bazıları ürünlerini elleri ile götürürken, bazıları da 25 kuruşluk poşete kızarak pazar çantasına yöneldi.

1 Ocak'tan itibaren naylon poşetlerin ücret karşılığında verilmesini öngören uygulamanın başlamasıyla, alış verişlerde kullanılan pazar çantalarına rağbet arttı. 

Çorum’da 15 yıldır pazarlarda çanta satan Cemal Erkekli, pazar çantasına halkın ilgisinin arttığını söyledi.

25 kuruşluk poşet uygulamasının başlamasının ardından Pazar çantası satışlarının arttığını belirten Erkekli; “Marketlerde  poşet ücretli olunca pazar çantalarına rağbet arttı. Market önünde beni gören bir vatandaş poşete 25 kuruş vereceğime pazar çantası alırım diyerek benden çanta alıyor. Çok talep var. Soran çok. Daha önceden de satıyorduk fakat satışlarımız azdı. Ama şimdi talep çoğaldı" dedi.

1 Ocak’ta başlayan uygulama kapsamında bazı zincir marketlerde üzerlerine barkod konulan poşetler kasalarda okutulurken eski poşetleri bitirmeye çalışan bazı marketlerde ise barkod ayrı okutuluyor.