M.BURAK YALÇIN

Karşıyaka Ortaokulu tarafından, Gizli Hazinemiz Hattuşa projesi kapsamında eğitime katılan öğrencilere katılım belgesi verildi.

Müze’de gerçekleşen programa Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Müze Müdürü Metin Çakar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Karşıyaka Ortaokulu Müdürü Nevzat Gencer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Projeyle ilgili bilgi veren Karşıyaka Ortaokulu Müdürü Nevzat Gencer, Müze’de Bir Gece çalışmasının projenin çok önemli bir boyutunu oluşturduğunu belirterek, “Bu etkinlikte bilginin temeli olan merak vardır, keşfetme arzusu vardır. Öğrenciler kazı çalışmalarıyla, ara-bul etkinlikleriyle, kil tablet çalışması, tişörtlere Hitit motifi baskısı ve daha birçok etkinlikte canlı ve aktif bir öğrenme deneyimi yaşamaktadırlar” dedi.

Etkinliğin diğer önemli yönünün ise öğrencilerin Müze’de kalacak olmaları olduğunu ifade eden Nevzat Gencer, “Ortaokul düzeyinde böyle bir ortamda bulunmak, bu ortamı bir gece de olsa yaşamak öğrenciler için eşsiz bir deneyim ve kalıcı izli bir yaşantıdır. Asıl olan coğrafyamızda yaşamış uygarlıkların her birisinin bize özgü değerler olduğunun içselleştirilmesi ve böylece gençlerde tarihe yönelik bir ilginin oluşturulmasıdır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından “Gizli Hazinemiz Hattuşa” projesi kapsamında Müze’de gerçekleştirilen 1 günlük arkeoloji eğitimine katılan öğrencilere katılım belgesi verildi.

Karşıyaka Ortaokulu Müzik Öğretmeni Dilber Çolak’ın müzik dinletisinin ardından program sona erdi.