RECEP MEBET

Çorum Valiliği ‘Okul Güvenliği Toplantısı’ dün Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu’nda yapıldı.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel başkanlığındaki toplantıya eğitim yöneticilerinin yanı sıra okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sağlık Müdürlüğü temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantının açış konuşmasını Milli Eğitim Şube Müdürü Müslim Kılıç yaptı.

Eğitim kurumlarında yapılan güvenlik çalışmalarıyla ilgili sunum yapan Müslim Kılıç, şehir merkezindeki 36 okulun Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS)’ne entegre edildiğini söyledi.

Servis araçlarının denetiminden metruk yapılarla ilgili tedbirlere kadar pek çok konu başlığında açıklamalarda bulunan Kılıç, öğrencileri suçtan ve şiddetten korumaya yönelik faaliyetler ile bağımlılıkla mücadele kapsamındaki çalışmaları da anlattı.

‘HER OKUL GÜVENLİK KAMERASINA KAVUŞACAK’

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum’un eğitim güvenliği konusunda gurur duyulacak bir yılı geride bırakmaya hazırlandığını kaydetti.

Okul çevrelerindeki denetimlerden bahseden Recep Yüksel, ortaya çıkan verilerin endişe verici boyutta olmadığını ancak sahadaki çalışmaların titizlikle sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Önümüzdeki yıl için okullardaki güvenlik tedbirlerinin artırılması hususunda komisyon çalışmalarının sürdüğünü anlatan Yüksel, “Her okulun güvenlik kamera sistemlerine kavuşmasını hedefliyoruz” dedi.

Kurulan kamera sistemlerinin Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS)’ne entegre edilmesi hususunda okul aile birlikleriyle işbirliği ve kaynak arayışı içinde olduklarını dile getiren Yüksel, “Keşke her okula bir güvenlik görevlisi tahsis edebilsek. Ancak mevcut imkanlarla bu mümkün değil. Yine de Toplum Yararına Çalışma Programı’ndan İşkur aracılığıyla bu ihtiyaca çözüm üretmeye gayret ediyoruz” açıklamasında bulundu.

OKULLAR GÜVENLİK GÖREVLİSİ İSTİYOR

Toplantıda söz alan bazı okul aile birliği başkanları, eğitim kurumlarındaki güvenlik açığına dikkat çekerek, “Okullarımıza güvenlik görevlisi istiyoruz” dediler.

Okulların en büyük ihtiyacının güvenlik olduğuna işaret eden konuşmacılar, yetkililerden bu hususta acilen çözüm beklediklerini dile getirdiler.

Problemler ve çözüm önerilerine ilişkin söz alan bazı idareciler ise okulların çevresindeki trafik tedbirlerinin artırılmasını istediler.

Velilerden gelen güvenlik görevlisi taleplerini dinleyen Vali Yardımcısı Recep Yüksel, bu alandaki ihtiyacın okul aile birliklerinin bütçelerindeki gider kalemlerinde yapılacak düzenleme ile çözülebileceğini ifade etti.

Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi