FATİH BATTAR

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen Yetim programına konuşmacı olarak katılan Av. Ömer Kılıç, Osmanlı’nın yıkılmasıyla İslam dünyasının yetim kaldığını söyledi.

Müslümanların 100 yıl önce devletlerini kaybettiğini anlatan Kılıç, Osmanlı Devleti’nin dağılmasıyla Müslümanların ve İslam dünyasının devletlerini yitirdiğini kaydetti.

Osmanlı’dan sonra 40’a yakın devletçiğin çıktığını belirten Kılıç; “Müslümanlar bundan 100 yıl önce devletlerini kaybettiler. Osmanlı Devleti’nin dağılmasından sonra sahip oldukları devleti yitirdiler. Dramatik olay ile birlikte İslam dünyası adeta yetim kaldı. 1800’lü yıllarda da rahat değildik ama bir devletimiz vardı ve  yetim değildik. Osmanlı’dan sonra 40’ün üstünde devletçik çıktı. Bu yetimlik süresi boyunca Batı’lı sömürgeciler bize bazı yerlerde bir takım sözler bağımsızlıklar verdiler ama maddi varlığımızı koruma adına manevi varlığımızdan, kültürel varlığımızdan vazgeçtik. İslam ümmetinin yetimlerinin bir çocuğu manda himaye adı altında doğrudan sömürgeleştirilerek 1950’li yıllara kadar yaşamaya mecbur ettiler. İslam dünyasındaki devletçiklerin neredeyse tamamını himaye altına aldılar. Maddi ve manevi bütün varlığımızı sömürdüler. Kendi başımıza ayakta kalamayacak hale getirdiler. 1950 yıllara gelindiğinde bütün İslam devletleri bağımsız oldu. Bu bağımsızlık tamamen göstermelik bağımsızlıktı. Mandacılar, İslam devletlerinin yakasından asla düşmedi.” şeklinde konuştu

Konuşmasında isim vermeden bazı İslam ülkelerin eleştiren Kılıç, bu ülkelerin Müslüman ülkelerde daha fazla yetim kalması için sömürgeci devletlerle işbirliği yaptığına dikkat çekti.

Dünyada yaklaşık 400 milyon civarında yetim olduğunu ifade eden Kılıç; “Suriye’de 8 yıldır süren savaş boyunca 1 milyon yetim kaldı. 2.5 milyonu kaçırılarak satılan çocuklar. Organ mafyasına yada örgütlere satılıyor. Bu çocukların %70’i de Müslüman. Dünya nüfusunun dörtte biri Müslüman iken yetimlerin dörtte üçünün Müslüman ailelerinin çocukları olması çok dikkat çekici. Bunun en büyük nedeni Ortadoğu’da son 40 yıldır savaş hiç bitmemesi. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Batı bir düzen kurdu ve  İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Batı’da savaş olmadı. Savaşı tamamen bizim topraklarımıza ihraç ettiler ve bugün halen Ortadoğu’da her gün 10 bin çocuk yetim kalmakta.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi