Uluslararası Anca 3. Bölge Dünya Otizm Festival heyeti Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.
“Çorum İçin Bir Projem Var” kapsamında yürütülen “Eğitsel Oyunla Hareket Eğitiminin Otizmli Çocukların Ruhsal ve Fiziksel Gelişimine Etkisinin Araştırılması” projesi için bir araya gelen ekibin devam ettiği çalışmalar hakkında bilgiler veren Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner, proje ekibinin 32 ülkenin katılım sağladığı  “Uluslararası Anca 3. Bölge Dünya Otizm Festivali”ne katılarak Hitit Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil ettiğini hatırlattı. 

 

Otizmli çocuklara her anlamda fayda sağlamayı amaç edindiklerini vurgulayan Prof. Dr. Yamaner, projede görev alan 7 öğrencinin otizm alanında kendilerini geliştirerek bu alanda faaliyetlerini sürdüren Otisium Otizm Spor Yaşam Uygulama Merkezi’nde çalıştıklarını ifade ederek desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Üniversitenin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra gerçekleştirdiği tüm projelerle insanlığa fayda sağlayacak çalışmalar yapmayı çok önemsediğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan da öğrencilerin otizm alanında çalışmalar yapmaya devam etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyaretten dolayı proje ekibine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi