M.BURAK YALÇIN

Zübeyde Hanım Engelli Okulu Resim Öğretmeni Güler Gök, tarafından “Özel Kalplerin Rengi” konulu resim sergisi açıldı.

Kent Meclisi Kadın Komisyonu ve Engelli Komisyonu’nun desteğiyle Belediye Sanat Müzesi ve Galerisi’nde açılan serginin açılış programına Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, İl Dernekler Müdürü Mustafa Bayrak, ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Yaz, Kent Konseyi Engelli Komisyonu Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları ve davetliler katıldı.

Serginin açılışında konuşma yapan Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, sanatın, insan olmanın, uygar olmanın, duyarlılığın, üretmenin, inceliğin ve güzel olan her şeyin buluştuğu bir nokta olduğunu belirterek, “Sanat insanı insan yapan en güzel niteliktir. Sanatçı insanlara imreniyoruz. Keşke biz de bir sanat eserinin parçası olabilseydik. İnsanlar bürokraside her yere gelebilir fakat herkes sanatçı olamaz. Sanatı kadının icra etmesi ayrı bir şey. Kadın inceliği, kadın duyarlılığı müthiş bir şey. Kadınlara imkanlar tanındığında başaramayacakları hiçbir şey yok” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da Çorum Belediyesi’nin sanata ve kültüre önem veren bir belediyecilik anlayışına sahip olduğunu ifade ederek, “Güler hocamın ciddi emeği var. Pandemiyi en iyi değerlendirenlerden birisi. Sanata emek veren herkesin destekçisiyiz ve yanlarındayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışına geçildi.

30 Ekim tarihine kadar açık kalacak olan sergiden elde edilen tüm gelirlerin engelli çocuklara aktarılacağı belirtildi.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi