FATİH BATTAR
Haziran ayından itibaren Safi grup şirketleri bünyesinde hizmet veren Çorum Şeker A.Ş.’de Cuma günü nakliyecilerin paralarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eylem ile ilgili bir basın açıklaması yapan Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, hem çiftçilere hem de nakliyecilere ödeme yapıldığını belirterek, olayın provokasyon amaçlı başlatıldığını söyledi.
Olayla ilgili fabrika binasını taşlayanlarla ilgili hukuku süreci başlattıklarını belirten Safi, fabrikaya saldıranların hukuk önünde hesap vereceğini kaydetti.

‘FABRİKAYA SALDIRANLAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK’
Pancar alım kampanyasına 42 gün önce başlamalarına rağmen nakliyecilerin yapmadıkları nakliyelerin de paralarını istediklerini aktaran Safi, 5 Kasım itibariyle günü gelmeyen nakliye faturalarını bile ödediklerini söyledi.
Olayların Çorum dışından gelen bir köyün örgütlenmesi ile başladığını anlatan Safi, böyle bir olaya hazırlıklı olduklarını belirterek, fabrikaya zarar veren hukuk önünde hesap vereceklerini belirtti. 
Bu olayı Çorum’a ve Çorum kamuoyuna mal edemeyeceklerini ifade eden Safi; “Safi Holding olarak biz Çorum Şeker’i 25 Haziran’da teslim aldık. Bugün kampanyamızın 42.günü. Cuma günü hiç hoş olmayan şeyler oldu. Fabrikamızdan bir şekilde alacakları olduğunu iddia edenler, greve gitti. Çorum halkının ve kamuoyunun burda hiçbir suçu yok. Başka illerden gelen örgütlü kişilerin örgütlenmesi ile bir takım sıkıntılar oldu. Günü gelmeyen nakliye faturalarını nakliyecilerin hesaplarına geçirdik. Çorum’a mal olmuş Çorum Şeker’in tabelasına ve camlarına taş atmalarını hiçbir şekilde kabul etmemiz mümkün değildir. Hukuk departmanımız olayla ilgili yasal süreç başlattı. Tecrübemizden dolayı böyle bir şeylerin olacağını tahmin ediyorduk. Biz yaptığımız işi çok iyi bildiğimiz için ekibimizle beraber olaylara göğüs germeyi başardık. Bu işi yapan kim varsa hukuk düzeni içinde davacıyız. Tabi bu olayları Çorum’a mal edemeyiz. Biz Çorum’da çiftçisiyle, kooperatifiyle çok güzel bir kampanya yürütüyoruz. Her ne kadar şimdilik şeker satmasak da kendi finansımızla sıkıntılı süreci yönetmeye çalışıyoruz.” dedi

 

‘ÇORUM’A ÇOK CİDDİ YATIRIMLAR YAPACAĞIZ’
Çorum’a çok ciddi yatırımlar için ve uzun bir süreç için geldiklerini belirten Safi, Çorum Şeker’den şu anda 20 bin kişi dolaylı olarak istihdam edildiğini belirterek; “Biz Çorum’a çok uzun süreç için geldik. Kısa vadeli gelmedik. Düşüncemiz Çorum ve en yakın köylerden bütün pancarın temin edilmesi. Bununla ilgili tüm çalışmalarımız devam ediyor. Gelecek sezonda birtakım iyileştirmeler yaparak kapasiteyi büyüteceğiz. İlave istihdam ve üretimi arttıracak revizyon yapacağız. Çorum’a çok ciddi yatırımlar yapacağız. Bu yatırımdan Çorum halkı ve esnafı yararlanacak.” diye konuştu 

 

‘TOPLAM 16 MİLYON TL ÖDEME YAPTIK’
Son olarak Çorum Şeker olarak hem çiftçilere hem de nakliyecilere ödeme yapıldığını belirten Hakan Safi, Safi Holding olarak kendi finansmanından çiftçiye 3. ve son avans ödemesi olarak 9,5 milyon TL, kooperatiflere ise 6 milyon TL nakliye ödemesi gerçekleştirdiklerini söyledi. Toplam 16 milyon TL ödeme yaptıklarını aktaran Safi, her 15 günde bir nakliyecilerin hesaplarına ödeme yapılacağını da ayrıca belirtti.
Toplantıda Safi Holding Başkan Yardımcısı Cengiz Safi ve Çorum Şeker Genel Müdürü Kemal Ateş de hazır bulundu.