EROL TAŞKAN
Son zamanlarda birbiri ardına açılan taksitli satış mağazaları, vatandaşı mağdur eder hale geldi. Çorum’da hizmet veren ulusal bir markaya ait mağazadan cep telefonu alan emekli öğretmen Mehmet Arslan, piyasa değeri 600 TL olan bir cep telefonunu, peşin fiyatına 6 taksit kampanyasıyla 1760 TL’ye satın aldı.

Telefonu satın aldıktan sonra caddenin karşı tarafındaki bir cep telefonu aksesuarı satan mağazaya telefon kılıfı almak için gittiğinde, aradaki fiyat uçurumunu öğrendiğini anlatan Arslan, iade için ne yaptıysa firmayı razı edemediğini aktardı. 

Gazetemize gelerek yaşanan mağduriyetin v e kandırmacanın boyutuna dikkat çeken Mehmet Arslan, “Ben teknolojiyi ya da piyasa fiyatlarını tam olarak bilen bir insan değilim. Güven duyarak girdiğimi mağazada, eşim için orta halli bir telefon almak istedim. Tezgahtarlar yardımcı oldu, aldığı telefonu önerdi, fiyatının uygunluğundan söz ederek, peşin fiyatına 6 taksit uyguladıklarını anlattı. Peşin fiyatının 1760 TL olduğunu söylediklerinde peşin ödeme yapmak istememe rağmen, ne gereği var, biz 6 taksit yapıyoruz gibi ifadelerle beni ikna ettiler. Ancak öğrendim ki, bu telefon piyasa da 600-900 TL arasında alınıp satılıyor. Fahiş fiyat itirazım kabul görmedi. Buradaki tuzak şu ki, alıcının herhangi bir itirazında, bu fiyatın taksitli olması nedeniyle bu kadar fark oluşturduğu savunmasını kendilerine kalkan olarak kullanıyorlar.” dedi.

İade konusunda sadece kutunun açılmış olmasını bahane ettiklerini dile getiren Mehmet Arslan, yaşanan mağduriyetinin topluma örnek olmasını istediğini, bunu kamuoyuyla da paylaşmak istediğini sözlerine ekledi. 
 

Editör: Haber Merkezi